Ortaöğretim başarı puanı nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Ortaöğretim başarı puanı nasıl hesaplanır?
  2. Üniversite Diploma ücretli mi?
  3. Üniversite Diploma paralı mı?
  4. Açık Öğretim Lisesi diploma harç ücreti ne kadar?
  5. Diplomam kayboldu ne yapabilirim?

Ortaöğretim başarı puanı nasıl hesaplanır?

OBP hesaplamak için diploma notunu 5 ile çarpıyoruz. Hesaplanan OBP'nin yüzde 12'si, YKS yerleştirme puanına etki ediyor. Bu nedenle 5 ile çarptığımız diploma notunu bir de 0,12 katsayısı ile çarpıp, YKS yerleştirme puanına etki edecek OBP'yi buluyoruz.

Üniversite Diploma ücretli mi?

YÖK kesinlikle Üniversitelerin Diploma Parası Alamayacağını belirtti. Bu konuda hem fikiriz. Bağış ise İsteğe Bağlı bir olaydır. SAÜ 'nün bu şekilde Zoraki 40 TL veya 10 TL veya herhangi bir rakamda Bağış Alması ancak Öğrencinin İsteğine bağlıdır.

Üniversite Diploma paralı mı?

Cevap: Diploma parası Eğer diploma yönergelerinde diploma basımından ücret alınıp alınmayacağı seneto tarafından kararlaştırılır denilip, senato tarafından böyle bir ücret alınması kararlaştırılmışsa mecbur yatıracaksın.

Açık Öğretim Lisesi diploma harç ücreti ne kadar?

Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir.

Diplomam kayboldu ne yapabilirim?

Diplomasını kaybeden kişi mutlaka diplomayı aldığı kuruma başvuru yapmalıdır. Diploma kaybolma işlemleri ve yeni diploma işlemleri sadece öğretim kurumları tarafından yapılır ve kişinin mezun olduğu öğretim kurumu olmak zorundadır. Başka bir kurumun diplomayı çıkartma yetkisi bulunmamaktadır.