Sosyal Demokrat anlami nedir?

İçindekiler:

  1. Sosyal Demokrat anlami nedir?
  2. Sosyal demokrat nedir TDK?
  3. Türk Dil Kurumu demokrasi nedir?
  4. Apolitik ne demek kısaca?

Sosyal Demokrat anlami nedir?

Bir diğer tanımda sosyal demokrasi, evrensel değerlerle uyumlu olarak yurttaşların bireysel ve toplumsal gereksinimlerini karşılamayı hedefleyen sosyal devlet veya bu yöndeki politika ve kapitalist ekonomi içinde ortaklaşa uyum düzeni olarak tanımlanmaktadır.

Sosyal demokrat nedir TDK?

Sosyal Demokrat anlami nedir? Sosyal demokrasi, reformist ve tedrici metotlarıyla birlikte demokratik toplumculuğu kurmayı hedefleyen politik bir ideolojidir. ... Sosyal demokrasi düşüncesi, tek kabul edilebilir hükûmet biçiminin hukukun üstünlüğü ilkesi altında temsili demokrasi olduğunu öne sürmektedir.

Türk Dil Kurumu demokrasi nedir?

TDK sözlüğü incelendiğinde; demokrasi, demokratik ve demokratikleşme kavramlarının açıklamasına ulaşılabilmektedir. Demokratik Ne Demek? Demokratik kelimesinin en kısa anlamı, “demokrasiye uygun olan” manası taşımaktadır. Bu bağlamda demokrasi, bir yönetim şekli olarak ifade edilmektedir.

Apolitik ne demek kısaca?

Collins Sözlüğü, apolitikliği "siyasi tutum, içerik veya önyargı olmaksızın, politik olarak nötr" olarak tanımlar. Apolitik olmak aynı zamanda siyasi konularda ilgisiz veya antipati içeren bir yaklaşıma sahip olduklarına da işaret edebilir.