Operasyonel ne demektir Türkçe?

İçindekiler:

  1. Operasyonel ne demektir Türkçe?
  2. Operasyonel tanım ne demek psikoloji?
  3. Kaizen nerede ortaya çıkmıştır?
  4. Işevuruk operasyonel tanım nedir?
  5. Işe vuruk ne demek?
  6. Analitik zeka demek ne demek?

Operasyonel ne demektir Türkçe?

sf. 1. Operasyonla ilgili. 2. İşlevsel, hareketli: “Şu anda böyle operasyonel bir görev yapılıyordu.” -O.

Operasyonel tanım ne demek psikoloji?

operational definition - işevuruk tanım / operasyonel tanım | Psikoloji Sözlüğü bir kavramın (örn., zeka), o kavramın elde edilmesinde kullanılan işlemler yoluyla (örn., zeka testinin uygulanması) tanımlanması. İşevuruk tanımlar: 1. kavramları gözlenebilir ve ölçülebilir hale getirir.

Kaizen nerede ortaya çıkmıştır?

KAiZEN FELSEFESi. Japon kültürünün binlerce yıldır bir parçası olan Kaizen, Japonca 'Kai'; 'Değişim' ve 'Zen' ; 'İyi olmak' kelimelerinden türemiştir.

Işevuruk operasyonel tanım nedir?

operational definition - işevuruk tanım / operasyonel tanım bir kavramın (örn., zeka), o kavramın elde edilmesinde kullanılan işlemler yoluyla (örn., zeka testinin uygulanması) tanımlanması. İşevuruk tanımlar: 1. kavramları gözlenebilir ve ölçülebilir hale getirir. 2. kavram kargaşasını ortadan kaldırır.

Işe vuruk ne demek?

bir kavramın varolup olmadığını ya da ne ölçüde varolduğunu görgül olarak saptayabilmek için ne gibi işler ya da işlemler yapıldığını belirterek tanımlama.

Analitik zeka demek ne demek?

Analitik zeka, bir konu da veya bir olay karşısında hemen çözüm odaklı düşünen zekaya denilir. Bir problemi veya konuyu tümdengelim yöntemi ile alt konulara ayırıp, her bilgiyi ayrıca değerlendirebilme yeteneğidir.