1 tabak yeşil mercimek yemegi kac kalori?

İçindekiler:

  1. 1 tabak yeşil mercimek yemegi kac kalori?
  2. 1 kepçe Erişteli yeşil mercimek çorbası kaç kalori?
  3. Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?
  4. Mercimek karbonhidrat mıdır protein midir yağ mıdır?

1 tabak yeşil mercimek yemegi kac kalori?

Mercimek Yemeğinin 100 gramında 71 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 230 gram Mercimek Yemeğinde 163 kalori bulunmaktadır. Mercimek yemeği, bitkisel protein kaynağıdır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir.

1 kepçe Erişteli yeşil mercimek çorbası kaç kalori?

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbasının 100 gramında 94 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 200 gram Erişteli Yeşil Mercimek Çorbasında 188 kalori bulunmaktadır. Erişteli yeşil mercimek çorbası; içerisindeki mercimek dolayısıyla protein açısından zengindir. Öğünlerde tüketilebilecek sağlıklı bir alternatiftir.

Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Tencereye yoğurt, yumurta, un, tuz ve su alınıp pürüzsüz olana dek çırpılır. Orta ateşte devamlı çırpılır. Kaynamaya başlamadan önce erişte ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca haşlanıp süzülmüş yeşil mercimek ilave edilir, kısık ateşte 5 dakika pişirilir.

Mercimek karbonhidrat mıdır protein midir yağ mıdır?

Baklagiller ailesine ait bir besin olan yeşil mercimek değerli bir protein kaynağıdır. 100 gramında 116 kkal enerji, 20 gram karbonhidrat, 9 gram protein ve 0,4 gram yağ bulunur. Aynı zamanda bu miktarında 8 gram diyet lifi bulunan yeşil mercimek, sindirim sisteminin düzenlenmesinde oldukça etkilidir.