Askerlik takibi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Askerlik takibi nasıl yapılır?
  2. Askerlik yoklaması nasıl yapılır?
  3. Askerlik günümü nasıl öğrenebilirim?
  4. Askerlik yerini e devletten nasıl öğrenebilirim?
  5. Usta birliği nereden öğrenilir?

Askerlik takibi nasıl yapılır?

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Milli Savunma Bakanlığı”nı bulmalısınız. Milli Savunma Bakanlığı'nın sunduğu hizmetler arasından “Askerlik Durumu Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.

Askerlik yoklaması nasıl yapılır?

Yoklama başvurusu ve yoklama başvurusu takibi e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. e-Devlet sistemine giriş yaparak site içi arama alanına 'Milli Savunma Bakanlığı' yazarak 'ASAL yoklama başvurusu' ekranına girerek başvuru ekranına ulaşılabilir.

Askerlik günümü nasıl öğrenebilirim?

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, temmuz, ağustos, eylül 2021 döneminde sevke tabi yedek subay, yedek astsubay adayları ile erbaş ve erlerin sınıflandırma sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Sonuçlar, e-Devlet ve Askerlik Şube Başkanlıklarından öğrenilebilecek.

Askerlik yerini e devletten nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir.

Usta birliği nereden öğrenilir?

Askerlik yerleri "www.turkiye.gor.tr" adresinden Milli Savunma Bakanlığı Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu ekranına ulaşılarak öğrenilebilecek.