Namusait nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Namusait nasıl yazılır?
  2. Mahiyette ne demek TDK?
  3. TDK emsal ne demek?
  4. Tezahür nasıl yazılır TDK?
  5. Mahiyet ne demek edebiyat?
  6. Tezahür hangi dil?

Namusait nasıl yazılır?

namüsait, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, n harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'n', 'a', 'm', 'ü', 's', 'a', 'i', 't', şeklindedir.

Mahiyette ne demek TDK?

Mahiyet ne demektir TDK? a. (ma:hiyet) 1. Nitelik, vasıf, öz, asıl, esas: “Üstelik tiyatroda her şey şahsi bir mahiyet arz eder.” -A. K. Tecer.

TDK emsal ne demek?

TDK emsal sözcüğü için anlamı açısından karşımıza, 'Benzerler, eş biçiminde ya da aynı değerde olanlar' üzerinden ifade sunuyor. Herhangi bir durum ya da olgu için birbirlerini benzerlik gösteren ve aynı değere sahip olanlar şeklinde de anlatılabilir.

Tezahür nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tezaür şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tezahür şeklinde olmalıdır.

Mahiyet ne demek edebiyat?

Mahiyeti oluşturan kelimeler bir işe ya da olaya nedir sorusunu yöneltmektedir. Bu kapsamda mahiyet sözcüğü de bir nesneyi ortaya çıkaran öze yönelmektedir. Bunun yanı sıra bir nesne ve olayın ne olduğunu belirleyen asıl niteliğe de mahiyet denilmektedir.

Tezahür hangi dil?

Arapçadan gelen tezahür Türkçede çok sık kullanılan kelimeler içerisinde bulunuyor. Değişik cümlelerde fazla geçmesi sebebiyle pek çok kişi tarafından merak edilen bir kelimedir.