Çukur ve tümsek zıt anlamlı mıdır?

İçindekiler:

  1. Çukur ve tümsek zıt anlamlı mıdır?
  2. Armağan eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  3. Indirimkelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  4. Hediye armağan eş mi zıt mı?
  5. Uzun kısa eş anlamlı mıdır?
  6. Olum zıt anlamlısı nedir?
  7. Hediye kelimesinin zıt anlamı nedir?
  8. Eş anlamlısı nedir hediyenin?
  9. Zıt mıdır eş midir?

Çukur ve tümsek zıt anlamlı mıdır?

Tümsek Zıt Anlamlısı Tümbek olarak da bilinen tümsek terimi; küçük tepeler ile çıkıntılı ve kabarık yerleri ifade etmek için kullanılmaktadır. İsim köklü olan bu sözcüğün zıt anlamı ise “çukur” olarak belirtilmektedir.

Armağan eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Armağan kelimesinin eş anlamlısı ise hediyedir. Ama şu bir gerçek ki; her kelimenin eş anlamlısı olmak zorunda değildir.

Indirimkelimesinin zıt anlamlısı nedir?

İndirim sözcüğünün zıt anlamlısı “zam” sözcüğüdür. Herhangi bir şeyin fiyat etiketi üzerinden belli yüzdeler beraberinde fiyatta artış göstermesidir. İndirim sözcüğünün zıt anlamı ile olan kelime hakkında bilinmesi gerekenler detaylandırıldı.

Hediye armağan eş mi zıt mı?

Hediye kelimesinin anlamlısı 'armağan' olarak karşımıza çıkıyor.

Uzun kısa eş anlamlı mıdır?

Uzun kelimesinin zıt anlamı vardır. Uzun kelimesinin zıt anlamı kısa kelimesidir. Uzun ve kısa karşıt anlamlı kelimelerdir. ... Ve uzun kelimesinin zıt anlamı kısa kelimesidir.

Olum zıt anlamlısı nedir?

Yaşam içeriğinde birçok şartta varlığını sürdüren canlı topluluğu için kullanılan bir terimdir. Yaşam kelimesi her canlı için kullanılan bir kelimesidir. Yaşam zıt anlamlısı olan kelime ise ölüm kelimesidir. Ölüm kelimesi tıpkı yaşam kelimesi gibi tüm yaşayan canlıları kapsayan bir kelimedir.

Hediye kelimesinin zıt anlamı nedir?

Hediye doğum günlerinde, yılbaşlarında veya özel günlerde alınan, insanlar arasındaki bağı güçlendiren, insanları mutlu eden bir unsurdur. Bunun yanı sıra bu kelimenin Türkçe de var olan diğer kelimeler de olduğu gibi zıt anlamlı bir kelimesi bulunmamaktadır.

Eş anlamlısı nedir hediyenin?

Hediye kelimesinin eş anlamlısı 'armağan' olarak karşımıza çıkıyor. Her iki kelime de bir insana maddi manevi bir mutluluk sunmak anlamı taşımaktadır. Amaca uygun olarak armağan kelimesini hediye sözcüğünün yerine cümle içerisinde geçirebilirsiniz.

Zıt mıdır eş midir?

Zıt kelimesinin anlamı ise karşıttır. Zıt ile karşıt kelimeleri birbirinin anlamlısı olarak belirlenmiştir. Zıt kelimesinin, karşıt anlam ile anlamlı olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bunun yanı sıra zıt kelimesinin zıt anlamı olan kelime ise eştir.