Prezentasyon sunum ne demek?

İçindekiler:

  1. Prezentasyon sunum ne demek?
  2. Gebelikte prezentasyon ne demek?
  3. Prezentasyon makat geliş ne demek?
  4. Hamilelikte Vertex ne demek?
  5. Makat gelişi ne demek?
  6. Ultrasonda makat geliş ne demek?

Prezentasyon sunum ne demek?

Prezentasyon, Sunum anlamına gelir. Masterchef şeflerinin büyük önem verdiği prezentasyon, tabak ve yemeklerin sunumuyla ilgilidir.

Gebelikte prezentasyon ne demek?

Bebeğin anne rahmindeki duruşu, yani prezantasyonu gebelik süresince değişir. Prezantasyon sözcüğü bebeğin gebelik süresince duruş şekillerini anlatmak için kullanılan tıbbi bir terimdir. Bebeğin prezantasyonu konusunda önemli olan gebeliğin son evrelerinde bebeğin kafa yoluyla doğum kanalına girmesidir.

Prezentasyon makat geliş ne demek?

Makat prezantasyon, fetüsün longitudinal situsta (dikey) uzandığı ve makatın uterusun alt segmentinde olduğu durumdur. Miada yaklaştıkça, fetüsün kalçalarının ağırlığı artar ve daha geniş olan fundusa doğru dönüş yapar, fetüs baş geliş hizasına ulaşır.

Hamilelikte Vertex ne demek?

Bir başka deyişle doğum kanalının hemen giriminde bulunan bebeğe ait kısmı tanımlamak için kullanılır. Türkçede önde gelen kısım ya da geliş şeklinde de tanımlanmaktadır. Bebeklerin %95'i başlarının tepe kısmıyla prezente olurlar. Buna verteks geliş adı verilir.

Makat gelişi ne demek?

Ancak tüm gebeliklerin %3.6 sında bebeğiniz doğum kanalına başla değil de, makat, ayak, omuz ya da vücudunun başka bir bölümü önde olacak şekilde girebilir. Önde gelen yani doğum kanalına giren kısmın makat olması yani bebeğin ters durmasına makat geliş diyoruz.

Ultrasonda makat geliş ne demek?

Yani bebeklerin %96'sı baş geliştir ve doğum sırasında ilk önce başları çıkar. %3-4 bebek ise rahim içinde ters durmayı tercih eder. Bu bebeklerde kafa yukarıda popo ise aşağıdadır. Bu durum makat geliş olarak adlandırılır.