Eğitim ve öğretim mi?

İçindekiler:

  1. Eğitim ve öğretim mi?
  2. Mikro öğretim ne demek?
  3. Eğitim onemli mi?
  4. Mikro öğretim hangi alanlarda kullanılır?
  5. Eğitim mi geniş öğretim mi?
  6. Eğitim ve Toplum nedir?
  7. Eğitim ne için yapılır?

Eğitim ve öğretim mi?

Öğretim kavramına bakacak olursak belli bir sistem dâhilinde bilgilerin bireylere aktarılması olarak tanımlanır. Bu iki kavramı karşılaştırdığımızda eğitim; iyi insan olma, ahlaki değerleri benimseme gibi hedefler barındırırken öğretimin ise bireye daha çok bilgi aktarımını sağlayan süreç olarak ifade edebiliriz.

Mikro öğretim ne demek?

Genel olarak, mikro-öğretim tekniği, konu, öğrenci sayısı ve öğretim süresi açısından küçültülmüş, yoğunlaştırılmış bir ortamın, yeniden izlemek ve değerlendirmek üzere teknolojik ve diğer olanaklarla kayıt altına alındığı, bir öğretim deneyidir.

Eğitim onemli mi?

Bilimin büyük katkısıyla eğitim sistemleri sürekli gelişme gösteriyor ve bireylerin daha iyi bir hayat yaşamasına olanak sağlıyor. Günümüzde eğitim, uygarlığın ve kalkınmanın en önemli parametrelerinden biri. Meslek edinmenin ötesinde eğitim, refahın, özgürlüğün, mutluluğun ve yaşamla bağ kurmanın en etkili aracı.

Mikro öğretim hangi alanlarda kullanılır?

Mikro öğretim uygulamaları sadece öğretmen eğitiminde değil diğer birçok alanda, özelliklede tıp eğitiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Eğitim mi geniş öğretim mi?

Eğitim kavramı, öğretim kavramına göre daha geniş kapsamlıdır. Tüm öğretim etkinlikleri aynı zamanda eğitim faaliyetidir. Ancak tüm eğitim faaliyetleri öğretim değildir. Bireyin davranışlarını değiştirmeye yönelik, ancak çok planlı ve programlı olmayan eğitim faaliyetleri vardır.

Eğitim ve Toplum nedir?

Daha basit bir yaklaşımla sosyal pedagoji, sosyal sorunlu çocuk, genç ve yetişkinlerin okul dışı eğitim ve terbiyesidir. Bazı sosyal bilimciler, sosyal pedagojiyi, toplumsal eğitim veya yaygın eğitim anlayışı ile daha çok halk eğitimi veya kitle-toplum eğitimi olarak tanımlamaktadır.

Eğitim ne için yapılır?

Eğitim, insanın bugünü ve geleceği ile ilgili önceden belirlenmiş amaçlar doğrultusunda uyum ve üretkenliğinin artırılmasına yönelik düşünce ve davranışlarını şekillendirme, iyileştirme, geliştirme çabasıdır.