Testis kanseri olan birinin çocuğu olur mu?

İçindekiler:

  1. Testis kanseri olan birinin çocuğu olur mu?
  2. Testis kanseri ameliyatı ne kadar sürer?
  3. Testis kanseri kısırlık yapar mı?
  4. Kemoterapi alan bir erkeğin çocuğu olur mu?
  5. Kemoterapi kısırlık yapar mı?
  6. Kemoterapi alan adet görür mü?
  7. Kanser tedavisi gören hamile kalabilir mi?

Testis kanseri olan birinin çocuğu olur mu?

Her iki testisin birden alındığı cerrahi müdahale sperm üretimini sonsuza kadar durdurur. Testis kanseri tedavisi için testislerden sadece birinin alınması vücudun ürettiği sperm sayısını azaltabilir. Buna rağmen, testis kanseri hastası erkekler diğer testis sperm üretmeye devam ettiği sürece çocuk sahibi olabilirler.

Testis kanseri ameliyatı ne kadar sürer?

Bu ameliyat 15-20 dk. süren bir ameliyat olup Genel Anestezi ya da Bölgesel Anestezi (belden iğne yapılarak) ile uygulanabilir. Genellikle aynı gün hastalarımızı evlerine gönderip patoloji sonucunu bekliyoruz.

Testis kanseri kısırlık yapar mı?

Biri, testis tümöründe kısırlığın önemli bir risk faktörü olduğu uyarısında bulunarak, ''Testis tümöründe erkeklerde kısırlık, testis kanserinin ilk bulgusu olabiliyor'' dedi.

Kemoterapi alan bir erkeğin çocuğu olur mu?

Tedavilerinde çoğu kez kemoterapik ilaçlar kullanılır. Ancak tümör nedeniyle kemoterapi alan erkeklerin yaklaşık yüzde 80'inde sperm üretimi değişik derecelerde bozulur. Yüzde 20'sinde ise kalıcı azospermi (azoospermia) gelişir. Bu nedenle kemoterapi öncesi spermlerin dondurularak saklanması önerilir.

Kemoterapi kısırlık yapar mı?

Maalesef kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar (kemoterapi) ve ışın (radyoterapi) üreme sistemini olumsuz etkileyerek kısırlık, erken menopoz ve gebelik kayıplarına yol açmaktadır.

Kemoterapi alan adet görür mü?

Bazı kemoterapi ilaçları üreme üzerine geçici veya kalıcı olumsuz etkisi olabilir, adet düzenini bozabilir, geçici yada kalıcı(menapoz) adetten kesilmeye yol açabilir .

Kanser tedavisi gören hamile kalabilir mi?

Genel olarak, kanser tedavisi sonlandıktan sonra ve siz gerileme dönemindeyken gebelik güvenlidir. Araştırmalar gebeliğin kanserin nüksetmesine sebep olmadığını göstermektedir. Ancak doktorunuz tedavi sonlandıktan sonra gebe kalmayı denemeden önce 6 ay ya da daha fazla bir süre beklemenizi önerebilir.