Namaz dışında kahkaha ile gülmek abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Namaz dışında kahkaha ile gülmek abdesti bozar mı?
  2. Namaz kılarken gülersen abdest bozulur mu?
  3. Namaz kılarken ağlamak abdesti bozar mı?
  4. Gevirmek abdesti bozar mı?
  5. Çok fazla gülmek günah mı?

Namaz dışında kahkaha ile gülmek abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre; yanındakinin duyacağı kadar sesli gülmek hem abdesti hem de namazı bozabilmektedir. Şafiilere göre ise kahkaha atmak abdesti bozmaz ancak namazı bozar. ... Bu sayede abdestiniz bozulmadan namazı kılmış olursunuz.

Namaz kılarken gülersen abdest bozulur mu?

Hanefîlere göre kişi namaz kılarken kahkaha ile gülerse hem namazı hem de abdesti bozulur. Ancak kişi teşehhüde oturduktan bir süre sonra ve selâm vermeden önce bu şekilde gülerse namazı bozulmaz. Zira bu durumda, namazın erkânını tamamlamış demek- tir. Ancak bir sonraki namaz için yeniden abdest alması gerekir.

Namaz kılarken ağlamak abdesti bozar mı?

Her ne sebeple olursa olsun namaz dışında ağlamak ve buna bağlı olarak gözden yaş akması abdesti bozmaz. Ancak namaz esnasında, dünyalık bir endişe ile ses çıkararak ağlamak kişinin namazını bozar, abdestini bozmaz (Mergınanî, el-Hidâye, II, 4,5).

Gevirmek abdesti bozar mı?

Hayır, abdesti bozulmaz.

Çok fazla gülmek günah mı?

Gülmek günahtır !” ... Peygamber efendimiz hadislerinde 'Çok gülmek manen kalbi öldürür. Eğer benim bildiklerimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız' buyurmuştur. Onun için gülerek günah işleyenler, ağlayarak cezasını çekerler.