Yedek su deposu neden Fokurdar?

İçindekiler:

  1. Yedek su deposu neden Fokurdar?
  2. Yedek su deposundaki su neden yükselir?
  3. Araba su Kaynatiyor ne yapmali?
  4. Dizel motorlarda yakıt sistemi hava yaparsa ne olur?

Yedek su deposu neden Fokurdar?

3 – Silindir Üst Kapak Contası Yanık Olabilir Bu durum motor soğutma suyunda ekstra basınç olmasına sebebiyet vermektedir. bu da demek ki aracınızın silindir kapak contası yanmış motor kompresöründen gelen ekstra basınç motor soğutma suyuna geçiyor ve aracınızda bir fokurdama görülüyor demektir.

Yedek su deposundaki su neden yükselir?

Sıcaklık ile motor soğutma suyu genleşerek, hortum ve motor su haznesi içerisinde ekstra bir basınç oluşumuna neden olacaktır. Basınç araç içerisinde istenen bir durum olmaması nedeniyle, basınca bağlı olarak yedek su deposu su yükselmesi meydana gelir.

Araba su Kaynatiyor ne yapmali?

Soğutma sistemi arızalı otomobiller ise aracın fan açmasına rağmen su kaynatırlar. Bundan kurtulmak için soğutma suyunu 10-15 günde bir kontrol edin. Eğer eksilme varsa servisinize veya tamircinize giderek sorunun giderilmesini isteyin. Sağlıklı çalışan sistemde su eksilmesi olmaz.

Dizel motorlarda yakıt sistemi hava yaparsa ne olur?

Dizel Motor Yakıt Hattında Hava Olmasının Belirtileri ve Sistem Hava Yaparsa Ne Olur? Dizel motorun rölanti devri bozulur, devir dalgalanması yapar. Motor stop eder ve bir daha çalışmaz. Motor çekiş gücü düşer.