Kasatura nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Kasatura nedir ne demek?
  2. Istiklal kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Abece kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Sakarya kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Ekin eş anlamı nedir?
  6. Ekin eş sesli anlamı nedir?
  7. Ek eş anlamlısı nedir Eodev?
  8. Yıl kelimesinin eş sesli anlamı nedir?
  9. 1000 yılın eş anlamlısı nedir?

Kasatura nedir ne demek?

Askerlerin palaskaya asılı olarak taşıdıkları, gerektiğinde tüfek namlusunun ucuna da takılabilen bir çeşit büyük bıçak, süngü.

Istiklal kelimesinin eş anlamı nedir?

Genel olarak bir ülkenin farklı çabalar ile beraber elde ettiği özgürlük olarak istiklal kelimesini dile getirmek mümkün. TDK açısından ele alındığı zaman ise bu kelimenin eş anlamlısı, 'bağımsızlık' sözcüğü ile değerlendirilmektedir.

Abece kelimesinin eş anlamı nedir?

Bir dilin harflerini tanıtmak suretiyle okuma ve yazmayı öğrenmeyi sağlayan kitap olarak alfabe kelimesi tanımlanmaktadır. Dünyanın her yerinde alfabe en önemli iletişim aracıdır. Bu doğrultuda TDK üzerinden bakıldığı zaman Türkçe içerisinde alfabe kelimesine karşılık eş anlamlı olarak, 'abece' sözcüğü bizi karşılıyor.

Sakarya kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Doğrulanmış Cevap Eş anlamlı diğer bir anlamı ile anlamdaş kelimeler,sözcüklerin yazılışlarının farklı ancak aynı anlama gelen sözcüklere eş anlamlı sözcükler denilir. Sakarya kelimesi özel bir isim olduğundan anlam bulunmamaktadır.

Ekin eş anlamı nedir?

Ekin ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Ekin sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler kültür ve tarım sözcükleridir.

Ekin eş sesli anlamı nedir?

Eş sesli (sesteş) kelimeler; yazılışları ve okunuşları aynı, anlamları farklı kelimelerdir. Ek kelimesi, bir şeyin eksikliğinin giderilmesi için gerekli parça anlamının yanında bir bitkiyi üretmek için toprağa tohumu gömmek anlamına da gelmektedir. ... Çiçek tohumlarını bahçeye ektim.

Ek eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Meraba, anlam yazılışları farklı anlamları aynı olan kelimelerdir. Ek eş anlamlısı "ilave" dir. Anlamadığın kısım olursa sorabilirsin.

Yıl kelimesinin eş sesli anlamı nedir?

Evet yıl kelimesi eş seslidir. Yıllar geçse de hiç değişmiyorsun. Yıl: Dayanamamak.

1000 yılın eş anlamlısı nedir?

binyıl kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : milenyum.