Keratokonus lensi nedir?

İçindekiler:

  1. Keratokonus lensi nedir?
  2. Keratokonus hangi lens kullanılır?
  3. Keratokonus hastaları ne yapmalı?
  4. Keratokonus gözle görülür mü?
  5. Keratokonus düzelir mi?
  6. Keratokonus hastaları lazer olabilir mi?
  7. Keratokonus hastaları araba kullanabilir mi?
  8. Keratokonus tanısı nasıl konur?
  9. Keratokonus ameliyatı var mı?
  10. Keratokonus körlüğe neden olur mu?

Keratokonus lensi nedir?

Keratokonuslu hastaların tedavisinde görme seviyesini arttırmak, çift görme, ışık dağılması gibi şikayetleri azaltmak veya yok etmek için lensler kullanılır. Tedavide kullanılan lensler sivrileşerek konik şekil almış kornealar için özel üretilmektedir.

Keratokonus hangi lens kullanılır?

Keratokonus gözlükler veya yumuşak kontakt lenslerle kontrol edilemezse, gaz geçirgen kontakt lensler sıklıkla tercih edilen tedavidir.

Keratokonus hastaları ne yapmalı?

Tedavi Yöntemleri
  • Keratokonusta Aşağıdaki Tedavi Seçenekleri Kullanılır:
  • Cross-linking (Çapraz Bağlama) Tedavisi.
  • Keratokonusa Özel Yumuşak Kontakt Lensler.
  • Sert Gaz Geçirgen Kontakt Lensler.
  • Yumuşak Kontakt Lens Üstüne Sert Gaz Geçirgen Kontakt Lens (Piggyback Lens Uygulaması)
  • Melez Kontakt Lens.
Daha fazla öğe...•BE

Keratokonus gözle görülür mü?

Keratokonus Kimlerde Görülür? Genellikle ergenlik döneminde başlar. Son araştırmalar istatistiksel bir fark olmamasına rağmen erkeklerde daha sık olduğunu bildirmektedir. Sıklıkla tek gözde başlar, birkaç yıl –yaklaşık 5 yıl sonra diğer gözde ortaya çıkar.

Keratokonus düzelir mi?

Malesef keratokonus hastalığı ilerleyici bir hastalık. Korneada ilerleyen sivrileşme ve incelme zamanla daha büyük bir deformasyona sebep oluyor ve görme kusuru bu nedenle gözlükle dahi düzeltilemiyor.

Keratokonus hastaları lazer olabilir mi?

Keratokonus; tedavisinin , hastalığın aşamasına bağlı olan farklı tedavi şekilleri vardır.Keratokonus hastalığında göz çizdirme yani Excimer Lazer önerilmemektedir ve kontrendikedir.

Keratokonus hastaları araba kullanabilir mi?

Keratokonusta korneanın şekli değişir ve görme bozulur. Keratokonus rahatsızlığı otomobil kullanmayı güçsüzleştiren bir hastalıktır. Glokom, optik sinire zarar veren bir grup göz hastalığı için kullanılan isimdir.

Keratokonus tanısı nasıl konur?

Keratokonus, rutin bir göz muayenesi ile teşhis edilebilir. Göz doktorunuz korneayı inceler ve eğriliğini ölçer. Bu muayene, korneada şekil değişikliği olup olmadığını tespit etmeye yardımcı olur. Göz doktorunuz özel bir bilgisayar kullanarak kornea yüzeyini haritalayabilir.

Keratokonus ameliyatı var mı?

Keratokonus hastalığının tanısı doğrultusunda, hastalığın ilerlemesini durdurmak veya yavaşlatmak amacıyla gerekli keratokonus ameliyatları gerçekleştirilmektedir. Keratokonus ameliyatlarında uygulanan yöntemleri; çapraz bağlama ve korneal halka ameliyatları şeklinde sıralayabilmekteyiz.

Keratokonus körlüğe neden olur mu?

Bir göz hastalığı olan keratokonus, korneanın sivrilerek öne doğru çıkması ve giderek incelmesini ifade eder. Görme kalitesini bozan bu hastalıktır. Tedavi edilmediği takdirde görmede giderek azalma ve körlüğe neden olabilir.