Memuriyete engel cezalar nedir?

İçindekiler:

  1. Memuriyete engel cezalar nedir?
  2. Adli para cezası adli sicile işlenir mi?
  3. Yüz kızartıcı suçtan Hagb memuriyete engel mi?
  4. Adli para cezası ne zaman sicilden silinir?

Memuriyete engel cezalar nedir?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.

Adli para cezası adli sicile işlenir mi?

Adli para cezası da aynen hapis cezası gibi adli sicil kaydına işler. ... Adli para cezasını taksitle öderseniz son taksidin ödendiği gün, tamamını tek seferde öderseniz adli para cezasını tamamen ödediğiniz gün cezanız infaz edilmiş sayılır ve hakkınızdaki adli sicil kaydı silinerek bilgiler arşiv kaydına alınır.

Yüz kızartıcı suçtan Hagb memuriyete engel mi?

Yüz kızartıcı suçlar DMK m.48'e göre memuriyete engeldir ancak hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararlarının kişi hakkında bir hüküm doğurmaması ve ilgili savcı ve hakim dışında kimsenin erişimine açık olmaması gerekçeleriyle; sırf “yüz kızartıcı suçlardan alınmış bir HAGB kararı” güvenlik soruşturmasının ...

Adli para cezası ne zaman sicilden silinir?

Hakkında adli para cezası verilen kişi, bu cezayı ödediği takdirde cezası infaz edilmiş olur. Bu durumda adli sicil kaydı silinir ancak arşiv kaydının silinmesi için 5 yıl daha geçmesi gerekmektedir.