Vasi malları satabilir mi?

İçindekiler:

  1. Vasi malları satabilir mi?
  2. Vasi kısıtlı adına avukata vekalet verebilir mi?
  3. Vesayet hangi durumlarda olur?
  4. Vasi Kisitlinin malini satabilir mi?
  5. Vasi avukatı Azledebilir mi?
  6. Vasiyi hangi mahkeme atar?
  7. Vesayet altında olmak ne demek?
  8. Vasi nasıl atanıyor?
  9. Vası nasıl atanır?
  10. Vasi kararı ne kadar süre geçerlidir?

Vasi malları satabilir mi?

Taşınmazların Durumu: Vasi ev satabilir mi? Medeni Kanunu m.444, vesayet altındaki kişilerin taşınmazlarının satışını, vesayet altındaki kişinin menfaatinin zorunlu kıldığı hallerde bir tamamlayıcı olgu olarak vesayet makamının iznine bağlamıştır. Satışın öncelikle vesayet altındaki kişinin menfaatine olması gerekir.

Vasi kısıtlı adına avukata vekalet verebilir mi?

Bu kapsamda vasi avukata vekalet verebilir mi sorusu gündeme gelmektedir. Bu konu Yargıtay kararlarında yer almış ve Yargıtay vasinin, vesayet görevi icra ettiği kişi adına avukata vekalet veremeyeceğini söylemektedir.

Vesayet hangi durumlarda olur?

Kişinin akıl hastası veya akıl zayıflığı nedeniyle; İşlerini görememesi, Bakımı için sürekli yardım gerekmesi ya da. Başkalarının güvenliğini tehlikeye sokması halinde her ergin hakkında vasi atanması yönünde karar verileceği hüküm altına alınmıştır.

Vasi Kisitlinin malini satabilir mi?

Vasi: Ana veya babanın velayeti altında olmayan küçükler ile kısıtlı ergin kimselerin kişiliği ve malvarlığı ile ilgili tüm menfaatlerini korumak ve hukuki işlemlerinde onu temsil etmekle yükümlü kanuni temsilciye denir. Vesayet altındaki kişiye ait malların satışında açık arttırma esastır.

Vasi avukatı Azledebilir mi?

Diğer yandan hükümlü cezaevinde değilse yani henüz teslim olmamış yahut yakalanmamış ise noterde avukata vekalet verebilir, mevcut avukatını da azledebilir.

Vasiyi hangi mahkeme atar?

Vesayet ve Vasi Tayini (Atanması) Davası Hangi Mahkemede Açılır? Vesayet ve vasi tayini davasında görevli mahkeme, sulh hukuk mahkemesinde açılacaktır.

Vesayet altında olmak ne demek?

Vesayet velayet altında olmayan küçükler ve kısıtlıların kanunda öngörülen şartların oluşmasıyla birlikte belirli konularda menfaatlerinin gözetilmesi ve temsilleri için düzenlenmiş hukuki bir kurumdur.

Vasi nasıl atanıyor?

Vasi tayini vesayet davası sonucunda hakim tarafından gerçekleştirilir. Vesayet davasına bakmakla görevli mahkeme sulh hukuk mahkemeleridir. Vasi tayin edilecek yani küçük veya kısıtlının bulunduğu yerdeki mahkemenin bulunduğu yer mahkemesi ise yetkili mahkemedir.

Vası nasıl atanır?

Vasi atanması davası vesayet altına bir kişi alınmak isteniyorsa bu durumda açılması gereken dava olarak bilinmektedir. Hasımsız açılan bu dava, davayı açan tarafından vesayet altına almak istediği kişinin ikamet ettiği yerde bulunan sulh hukuk mahkemesi tarafından gerçekleştirilir.

Vasi kararı ne kadar süre geçerlidir?

Vasi tayin edilmesi için Sulh Hukuk Mahkemeleri yetkilendirilir. Vasi olarak atanan kişi, vasilik görevinin kendisine tebliğ edilmesinin ardından, 10 gün içinde vasilik hakkından vazgeçme hakkını kullanabilir. Vasilik sadece 2 sene boyunca atanır ve eğer istenirse 2 sene daha uzatma hakkı vardır.