Bekarlık belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Bekarlık belgesi nereden alınır?
  2. Bekarlık belgesi neden alınır?
  3. Apostilli doğum belgesi ne demek?
  4. Çok dilli belgeleri kimler alabilir?
  5. Evlilik cüzdanı apostil nasıl yapılır?
  6. Doğum belgesi apostil nerede yapılır?
  7. Doğum belgesi ne demek?

Bekarlık belgesi nereden alınır?

Apostil Onaylı Bekarlık Belgesi Nasıl Alınır? Bekarlık Belgesini İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında iseniz Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliklerinden temin edebilirsiniz. Genellikle Bekarlık belgelerinin orijinaline de apostil onayı talep edilmektedir.

Bekarlık belgesi neden alınır?

Bu belge daha çok yabancı ile evlilik veya çocuğun Nüfusa kayıt işlemleri sırasında istenilmektedir. Alınan bu belgenin yabancı bir ülkede geçerli olabilmesi için belgeyi düzenleyen devletin yetkili makamı tarafından ilgili evraka “Apostil” kaşesinin basılması gerekmektedir.

Apostilli doğum belgesi ne demek?

APOSTİLLİ DOĞUM ve BEKARLIK BELGESİ ... Apostil kaşesinin basıldığı doğum belgesine Apostilli Doğum Belgesi denilmektedir. Bu belge kişinin vatandaşı olduğu ülkenin yetkili makamı tarafından bizzat şahsın kendisine verilebileceği gibi kişi tarafından vekaletname ile yetkilendirilmiş vekiline de verilebilir.

Çok dilli belgeleri kimler alabilir?

ÇOK DİLLİ BELGELER: (Formül A-B ve C) Yabancı ülkelerle ilişkili olan veya yurt dışında evlenme yapılacak olan vatandaşlarımızca talep edilmektedir. İlgilinin kendisinin veya anne, baba ve kardeşlerinin müracaatı halinde verilir.

Evlilik cüzdanı apostil nasıl yapılır?

Alınan evrak ile birlikte kişilerin ikametgahlarının bulunduğu yerdeki kaymakamlığa gidilmelidir. İlgili kaymakamlığa, Formül B adı verilen evrak teslim edilecek; kaymakamlık apostil şerhini hazırlayacaktır. Burada önemli olan, kişinin ikamet ettiği yer kaymakamlığına başvurmasıdır.

Doğum belgesi apostil nerede yapılır?

Belgenin apostili yurtiçinde kaymakamlıkta ya da valilikte yapılır. Yurtdışında ise ilgili yetkili makamlara gidilerek apostil onayı için başvuru yapılır.

Doğum belgesi ne demek?

Dogum belgesi, üzerinde doğum yeri, doğum tarihi, anne-baba adı gibi bilgileri içeren resmi bir belgedir.