Gemide yağcı ne demek?

İçindekiler:

  1. Gemide yağcı ne demek?
  2. Dünyanın en büyük yük gemisi kaç metre?
  3. Süveyş Kanalı gemi kaç metre?
  4. Gemi adamı ne iş yapar?
  5. Gemide omuzluk nedir?

Gemide yağcı ne demek?

YAĞCI: Çalışılan geminin özelliğine göre değişse de, Yağcının genel olarak makine dairesinde bulunan sistemlerin bakımını, tutumunu, onarımını yapmak ve makine dairesinde vardiya tutmak gibi görevleri vardır.

Dünyanın en büyük yük gemisi kaç metre?

Daewoo'nun Okpo tersanesinden inşa edilen 'Vale Brazil' 360 metre uzunluk ve 65 metre genişliğe sahip. 30 metre yüksekliği bulunan geminin inşasında 1500 ile 3 bin ton ağırlığında bloklar kullanıldı. Gemi ilk seferini, Brezilya'dan aldığı demir cevher yükünü Çin'e taşıyarak yapacak.

Süveyş Kanalı gemi kaç metre?

Süveyş Kanalı
ÜlkeMısır
Uzunluk193.3 kilometre
En dar yeri60 metre (2001)
En derin yeri24 metre
2 satır daha

Gemi adamı ne iş yapar?

Gemide bulunan emniyet sistemlerinin (filikalar, yangın söndürücüler, yangın alarmları…) kontrollerini yapar, saptadığı arızaları Gemi Kaptanı'na rapor eder. Gemi personelinin acil durumlara hazırlıklı olması için yapılan eğitim ve talimlerin kaydını tutar. Limandayken, Birinci Zabite operasyonlarda yardım eder.

Gemide omuzluk nedir?

Omuzluk / Quarter : Teknenin baş-kıç doğrultusu ile 45 derecelik açı yapan istikamet. Örnek olarak sancak baş omuzluktan yaklaşan bir gemi dendiği zaman Pruva ile Sancak arasından gelen bir gemi anlaşılır.