Sınırlı tür borcu nedir?

İçindekiler:

  1. Sınırlı tür borcu nedir?
  2. Iş görme borcu nerede ifa edilir?
  3. Tür borcu ne demek?
  4. Borçlunun sorumluluklari nelerdir?
  5. Borcun yerine getirilmesine ne denir?
  6. İşçinin iş görme borcu hangi kanun?
  7. İş görme borcu ne demek?
  8. Bir borcun muaccel olması ne demek?

Sınırlı tür borcu nedir?

4.Sınırlı cins borcu ise,yalnızca ayırt edilmiş belirli bir stoktan ifa edilebilen borçlardır. ...  Sözleşmenin kurulması ile birlikte borç ilişkisi de kurulmuştur fakat hangi edimin ifa edileceği kesin değildir.

Iş görme borcu nerede ifa edilir?

1 - Borç bir miktar paradan ibaret ise tediye alacaklının verme zamanında mukim bulunduğu yerde vukubulur. 2 - Borç muayyen bir şeye taallûk ediyorsa bu şey akdin inikadı zamanında bulunduğu yerde teslim olunur. 3 - Bunlardan başka her borç doğumu zamanında borçlunun mukim bulunduğu yerde ifa edilir.

Tür borcu ne demek?

aa) Tür (Nevi) Borcu – Parça Borcu Ayrımı: Verme borcunun konusu olan edim özel niteliklerine göre yeter derecede belirlenmiş bir şey ise, parça borcundan (ferden belirli borçtan); borcun konusu ferden değil de sadece türü (cinsi = nevi) belirtilmek suretiyle miktar olarak belirlenmiş ise tür borcundan söz edilir.

Borçlunun sorumluluklari nelerdir?

Bir borç ilişkisinde borçlu, alacaklı olan tarafa karşı belli bir taahhütte bulunmuştur. Kendiliğinden bu taahhüdünü yerine getirmediği takdirde hukuk düzeni, alacaklının bu borç ilişkisinden doğan haklarını, borçlunun mal varlığına yönelerek karşılamasını sağlayacaktır. Buna hukuk düzeninde sorumluluk denilmektedir.

Borcun yerine getirilmesine ne denir?

5. İfa: (Yerine getirme) Edimin yerine getirilmesidir. Usulüne uygun ve eksiksiz ifa ile borç sona erer. Ancak bazı durumlarda borç sona erse bile “Borç İlişkisi” devam edebilir.

İşçinin iş görme borcu hangi kanun?

İş sözleşmesinin işçiye yüklediği temel borç olan iş görme borcu, 4857 sayılı İş Kanununda değil 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununda düzenlenmiştir. İş görme borcu, işçinin iş sözleşmesinden doğan temel borcu olup işçi bu borcu bizzat yerine getirmekle yükümlüdür.

İş görme borcu ne demek?

İş görme borcu, sözleşmesinin asli unsurudur. Bu borç da kendi içinde ikiye ayrılır: İşçinin işi bizzat yapma borcu ve işi özenle yapma borcu. ... Sözleşmenin yapılması esnasında işverenin kişiliği değil, işyeri ve esas alınmışsa, işyerinin devri gibi durumlar sözleşmesini sona erdirmez.

Bir borcun muaccel olması ne demek?

Muaccel kelimesi hukuk alanında da kullanılan bir kelimedir. Muaccel vadesi gelmiş olan ve ödenmesi gereken ya da talep edilebilen anlamına gelmektedir. Muacceliyet kelimesi ise borç ve alacak ilişkisinde, borcun vadesinin dolması ve borçludan bu borcun istenebilecek hale gelmesine denmektedir.