Marka Tescili Nasıl Yapılır kısaca?

İçindekiler:

  1. Marka Tescili Nasıl Yapılır kısaca?
  2. Marka Tescil kaç günde çikar?
  3. Patent başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?
  4. Marka tescilini kim yapar?
  5. Kimler marka başvurusunda bulunabilir?
  6. Tek sınıflı marka başvurusu ne demek?
  7. Marka başvurusunda rüçhan hakkı nedir?
  8. Şahıslar marka sahibi olabilir mi?
  9. Neler Marka Olamaz?
  10. Marka tescili neden gerekli?
  11. Marka başvuru ek sınıf ücreti nedir?
  12. Marka tescilli ne demek?
  13. Marka tescili nedir ve nasıl alınır?
  14. Marka tescili nedir kısaca Eodev?

Marka Tescili Nasıl Yapılır kısaca?

Marka Tescili Başvurusu Nasıl Yapılır?

  1. tescil başvurusu,
  2. başvurunun TPE tarafından sınıflandırılması ve incelenmesi,
  3. başvurunun yayınlanması,
  4. başvuruya itirazların yapılması, itirazların incelenmesi,
  5. tescil belgelerinin verilmesi / tescil başvurusunun reddedilmesi,

Marka Tescil kaç günde çikar?

Marka tescil işlemlerinin sonuçlanması ortalama 8 ila 10 aydır. Türk Patent Enstitüsüne eksiksiz olarak yapılan marka başvuruları veri giriş, mal ve hizmetlerin kodlanması, arama ve inceleme aşamalarından sonra red için herhangi bir neden bulunmaması halinde üç ay süre ile Resmi Marka Bültenin 'de yayınlanır.

Patent başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

Patent tescil başvuruları yaklaşık 3-5 yıl içinde sonuçlanır. Ancak Patent Tescil Başvurunuzun inceleme raporu olumsuz olması ve 2. inceleme talep edilmesi halinde Patent Tescil Başvurunuzun tescil süresi uzayabilir.

Marka tescilini kim yapar?

markanızı isterseniz kendi adınıza, ailenizin ve çocuklarınızın adına, dilerseniz şirketinizin adına da tescil ettirebilirsiniz. Türk Patent ve Marka Kurumu başvuruları değerlendirirken, müracaatları yaparken, sizin kim olduğunuzla ilgilenmez. Yani marka tescilini, şahıs yapabilir.

Kimler marka başvurusunda bulunabilir?

Kimler Marka Başvurusunda Bulunabilir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. ...
  • Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşim yeri olan veya sınai ya da ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler.
  • Paris Sözleşmesi veya Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması hükümleri dahilinde başvuru hakkına sahip kişiler.

Tek sınıflı marka başvurusu ne demek?

Tek sınıflı marka nedir? Marka başvurusu aşamasında sadece bir adet sınıf seçilmesi ile tek sınıflı marka söz konusu olur. Satış için 35. sınıf şart mıdır? Üretimini yaptığınız bir mal için ayrıca 35. sınıfta yer alan perakende ya da toptan satış hizmetinin tesciline ihtiyacınız yoktur.

Marka başvurusunda rüçhan hakkı nedir?

Rüçhan, önceden doğan hak nedeniyle sıralamada öne geçme hakkıdır. Önceden doğan hak, bir başka ülkede tescil başvurusu, tescil, sergileme gibi yollarla elde edilir. Marka tescil başvurularında iki yolla rüçhan hakkı elde edilmektedir.

Şahıslar marka sahibi olabilir mi?

Bir marka ancak Türkiye'de Türk Patent Enstitüsü'ne yapılacak tescil başvurusu ile sahibini Türkiye'de de hak sahibi yapar. ... Şahıslar ancak vergi sicil kaydı sahibi olmak ve ticari faaliyette bulunmak suretiyle marka tesciline müracaat edebilirler.

Neler Marka Olamaz?

Ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin yapıldığı zamanı gösteren veya malların ve hizmetlerin diğer karakteristik özelliklerini belirten işaret ve adlandırmaları münhasıran veya esas unsur olarak içeren işaretler de marka olarak ...

Marka tescili neden gerekli?

Sınai mülkiyet açısından; markanızı tescille koruma altına aldığınızda, rakip firma – ürünlere karşı bir koruma alanı oluşturursunuz. Bu koruma alanı, muhtemel taklitlere karşı sizi yasal anlamda hak sahibi haline getirir. Bu açıdan tescilli marka, kendi başına ticari bir değerdir. ...

Marka başvuru ek sınıf ücreti nedir?

Marka Tescilinde ücret ödemesi 2 aşamadan oluşur. ... Tek sınıflı bir marka için Marka Başvuru Harcı resmi olarak 240 TL'dir. Her ek sınıf için 240 TL daha ödersiniz. Yani markanız eğer 3 sınıfa tabi oluyorsa ödeyeceğiniz marka başvuru harcı 720 TL'dir.

Marka tescilli ne demek?

Marka tescili; markanın ürün, servis ve hizmetlerine dair tanıtım, satış ve pazarlama gibi tüm faaliyetlerin sadece marka tarafından yapılmasını sağlayan, hak sahibi olmayan üçüncü taraflar tarafından kullanımını yasaklayarak markayı koruma altına bir sistemdir.

Marka tescili nedir ve nasıl alınır?

Bir işletmenin ürettiği mal ya da hizmeti diğer işletmelere ait mal ya da hizmetlerden ayrılmasını sağlayan işarete marka denir. Bu işaretin yasal olarak korunması haline ise marka tescili adı verilir. Yani, marka tescili işletmeler için avantaj sağlayan önemli bir kavramdır.

Marka tescili nedir kısaca Eodev?

Marka Tescili, yetkili kurumlar tarafından markanın ait olduğu kişi ya da kurumlara verilen, onlara ait olduğunu belirten bir belgelendirmedir. Marka tescili ile marka koruma altına alınmış olur.