Tarla domatesi hangi ayda biter?

İçindekiler:

  1. Tarla domatesi hangi ayda biter?
  2. Tarla domatesi ne demek?
  3. Domates fidesi ne kadar sulanır?
  4. Çanakkale domatesi hangi ayda çıkar?
  5. Domates ne zaman hasat olur?
  6. Verimli domates nasıl yetişir?
  7. Domates ne zaman verir?
  8. Yerli domates çıktı mı?

Tarla domatesi hangi ayda biter?

Domates, olgunluğun farklı aşamalarında hasat yapılmaktadır. Domatesler haftada 2 veya 3 kez kuvvetli güneşin olmadığı sabah saatlerinde hasat edilmesi gerekmektedir. Şubat ayından başlayıp Temmuz veya Ekim ayları arasına kadar hasat devam edilmektedir.

Tarla domatesi ne demek?

Tarla domates, köy tipi bir domates çeşididir. Tarla domates salatalara ve yemeklere lezzet katar. Doğal ve besleyici özellikleri ile domatesi dilimleyip, hellim peyniri ile beraber ızgarada pişirerek hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet yaratabilirsiniz.

Domates fidesi ne kadar sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Çanakkale domatesi hangi ayda çıkar?

Kasım ayı sonuna kadar hasat edilecek, raf ömrü uzun olan Çanakkale domatesi, özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropollerde tüketicilerin ilk tercihi oluyor.

Domates ne zaman hasat olur?

Domatesler, açık alanda fide dikiminden hasada kadar 60-80 günlük bir zamanda hasat olgunluğuna gelir. Pazara uzaklık durumuna göre değişik olgunluk devrelerinde hasat edilir. Hasat, havanın kuru ve serin olduğu zamanlarda yapılmalıdır.

Verimli domates nasıl yetişir?

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.

Domates ne zaman verir?

Çimlenmeye başlayan tohumlar domates fidesi halini alır. En az 5-6 gerçek yapraklı fideler artık asıl yerlerine dikilmeye hazırdır. Yani domates kaç güne yetişir sorusuna cevap olarak, fidelerin dikilmesinden yaklaşık 3 hafta sonra meyve oluşumlarının görülmekte olduğu söylenebilir.

Yerli domates çıktı mı?

Türkiye'de ilk yerli domatesin Tuzla bölgesinde yetiştirildiğini belirten domates üreticisi Fırat Alkay, “Artık sera üretimi domatesler için sezon sonu gelirken, açıkta yetiştirilen domatesler için de hasat dönemi başladı. Tuzla domateslerini artık Türkiye'nin dört bir yanından insanlar görebilir.