Kaç metreye kadar liman kaydı?

İçindekiler:

  1. Kaç metreye kadar liman kaydı?
  2. Hangi tekneler vergiden muaftır?
  3. Bağlama Kütüğü zorunlu mu?
  4. Tekne uzatma hakkı nedir?
  5. Tonilato belgesi ne ise yarar?
  6. Geminin adı nereye yazılır?
  7. Resen kayıtlı tekne ne demek?
  8. Tekne satışı noterden yapılır mı?
  9. Denizcilik Belgesi nasıl alınır?
  10. Tekne satışı nasıl yapılır?
  11. Uluslararası tonilato belgesi nedir?

Kaç metreye kadar liman kaydı?

Bu konudaki mevzuat sıksık değişsede güncel olan 2.5mt boy ve üzerinde olan şişme botlar için liman kaydı yaptırılması yasal bir zorunluluk.

Hangi tekneler vergiden muaftır?

Liman veya belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan özel amaçla kullanılan yat, kotra ve her türlü motorlu teknelerden, motorlu araçlar vergisi alınmayacak. Bunun yerine harç alınacak. Daha önce yaş ve beygir gücüne göre alınan motorlu taşıt vergisi, yeni sistemde uzunluğa göre hesaplanacak.

Bağlama Kütüğü zorunlu mu?

MADDE 9 – (1) Bağlama kütüğüne; a) 18 gros tonilatonun altında ve 2,5 metre ve üzerindeki; Milli Gemi Siciline veya Türk Uluslararası Gemi Siciline tescil edilmemiş ticari gemi, deniz ve içsu araçları, b) Boyu 2,5 metre ve üzerindeki özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve içsu araçları, zorunlu olarak kaydedilir.

Tekne uzatma hakkı nedir?

** Ruhsatların bir defaya mahsus olmak üzere %20 boy uzatma hakkı vardır. Örneğin 10 metre uzunluğundaki bir teknenin boyu 12 metre yapılabilir. Ancak boy 11 metre yapılırsa boy hakkı kullanılmış olup, 11 metredeyken benim 1 metre daha hakkım var diye bir durum yoktur.

Tonilato belgesi ne ise yarar?

j) Tonilato belgesi: Gemi ve su aracının belirleyici özelliklerini, teknik özelliklerini ve ölçüm sonuçlarını gösteren belgeyi, ... Gemi ve su aracının baş bodoslaması küpeşte şeklinde tasarımlanmış ise tam boy küpeştenin en ucundan alınır.

Geminin adı nereye yazılır?

Geminin adı her iki tarafına ve kıçına yazılır ve gemi siciline kaydedilir. Her geminin bağlama limanı bulunması zorunluluğu vardır. Türk Ticaret Kanunu madde 819'a göre bağlama limanı "gemiye ait seferlerin idare olunduğu limandır". Bağlama limanı da geminin kıçına okunaklı harflerle yazılır.

Resen kayıtlı tekne ne demek?

2. Re'sen kayıt, yeni inşa edilmiş veya ithal edilmiş gemi, deniz ve iç su ara- cının malik veya işleteni, iktisap tarihinden itibaren bir ay içerisinde16 bağ- lama kütüğüne kayıt için başvuruda bulunmaz ise, yeni inşa edilmiş veya ithal edilmiş gemi, deniz ve iç su aracının bulunduğu yer bakımından yetkili başkanlık ...

Tekne satışı noterden yapılır mı?

Bildiğim noter kanalıyla olmuyor. Alıcı ve satıcı veya noter belgeli vekilleri liman başkanlığında işlemi yapıyor. İşlemin gerçekleşmesi liman başkanı veya onun yetki verdiği personelin imzası ile gerçekleşiyor. Adınıza düzenlenmiş Bağlama Kütüğü kağıdı ile çıktığınızda liman başkanlığından tekne sizin olmuş oluyor.

Denizcilik Belgesi nasıl alınır?

Amatör denizci belgesi ADB alabilmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın internet sitesini kullanmak mümkündür. Sözü edilen internet sitesinin Gemiadamı Bilgi Sistemi gbs.uab.gov.tr üzerinden gemiadamı sınav başvurusu yaparak tekne ehliyeti almaya hak kazanılabilmektedir.

Tekne satışı nasıl yapılır?

Liman başkanlığına gidiyorsunuz. 2 adet resim ve kimlikle sonra teknenin satışını yapıyorsunuz liman başkanlığında. Siz satıcının resminin üzerine imza atıyorsunuz. Satıcı alıcının resmi üzerine imza atıyor. Sonra Mavi ruhsatnameniz çıkıyor.

Uluslararası tonilato belgesi nedir?

j) Tonilato belgesi: Gemi ve su aracının belirleyici özelliklerini, teknik özelliklerini ve ölçüm sonuçlarını gösteren belgeyi, ... Gemi ve su aracının baş tarafında pruvadan itibaren ileriye doğru uzatılan, tekne güvertesinin dışına çıkan uzantıların olması halinde tam boy ölçüsü alınırken bu uzantılar dikkate alınmaz.