Tens nereye uygulanır?

İçindekiler:

  1. Tens nereye uygulanır?
  2. Tens yöntemi nasıl uygulanır?
  3. Tens Pedi ne?
  4. Elektroterapi cihazları nelerdir?
  5. TENS kaç dakika uygulanır?
  6. Tens pedi nasıl temizlenir?
  7. Tens jeli ne işe yarar?
  8. Elektroterapi nerede kullanılır?
  9. Elektroterapi cihazı ne ise yarar?
  10. TENS kaç Hz olmalı?
  11. Tens Pedi jeli ne işe yarar?

Tens nereye uygulanır?

TENS Ne için Kullanılır? Ağrı ve kas spazmına yol açan pek çok sorun ve hastalıkta kullanılır. Bel ağrısı, boyun ağrısı, diz ağrısı, kalça ağrısı, spor yaralanmaları, bel-boyun fıtıkları, kireçlenmeler (osteoartrit), fibromiyalji, MAS hastalığı TENS'in sıklıkla kullanıldığı durumlardır.

Tens yöntemi nasıl uygulanır?

TENS tedavisi küçük, taşınabilir ve genelde pille çalışan cihazlar aracılığı ile uygulanmaktadır. TENS cihazları son derece güvenlidirler, uygulama deriye yapıştırılmış elektrotlar vasıtası ile cilt yüzeyine yakın sinir dokusunun çok düşük şiddetli elektrik akımları ile uyarılmasından ibarettir.

Tens Pedi ne?

Tens Pedi ürünü ithal , faturalı ve oldukça kaliteli üründür. Kablolu Tens Elektrodu ürünü tens cihazlarının verdiği akımın vücuda dağılmasına yardımcı olmaktadır. Tens Cihazı Pedi Elektrodu ürünü 30-40 kullanıma kadar dayanıklıdır rahatlıkla kullanım imkanı sunmaktadır.

Elektroterapi cihazları nelerdir?

ELEKTROTERAPİ CİHAZLARI HANGİLERİDİR?
  • TENS Cihazları
  • Elektro Stimülasyon Cihazları
  • Ultrason Cihazları
  • Düşük ve Yüksek Yoğunluklu Lazer Cihazı
  • ESWT Cihazı
  • Pressoterapi Cihazı
  • Vaccum Cihazı
  • Traksiyon Cihazı
Daha fazla öğe...

TENS kaç dakika uygulanır?

Konvansiyonel TENS yönteminde en iyi etkiyi elde etmek için elektrotlar ağrılı bölgenin altına ve üstüne yerleştirilmelidir. Konvansiyonel TENS'in etkisi 30 dakikada başlamakta ve tedavi kesildikten sonra yaklaşık 2 saat içinde de kaybolmaktadır. Tedavi süresi 30 dakikadan birkaç saate kadar uzayabilmektedir.

Tens pedi nasıl temizlenir?

Not: Tens pedinin yapışma ömrü azaldı ise, musluk suyu ile yıkanabilir ve kurutulabilir ve tekrar kullanılabilir. Cilt kuru veya yağlı ise, elektrodu tens pedlerini kullanmadan önce cildi ıslak bir bezle silin, ardından elektrodları tens pedlerini yapıştırın.

Tens jeli ne işe yarar?

tens pedi jeli Beyaz 1000 ml..tens jeli Her türlü ultrasonografi ve dopler uygulamasında cilt ile prob arasındaki havayı keserek ultrasonografi dalgalarının cihaz ekranına daha net ve kesintisiz gelmesini sağlar.

Elektroterapi nerede kullanılır?

Özellikle bel, boyun, sırt, diz gibi ağrılarda kullanılır. Yaklaşık olarak 30 dakika içerisinde uygulanacak bölgeye elektrik akımı verilir. Böylece kas hücreleri uyarılır.

Elektroterapi cihazı ne ise yarar?

Çok yaygın bir kullanım alanı olan elektroterapi tedavisi, kronik ya da akut ağrılı hastalıklarda kan dolaşımını artırmak, kas spazmını çözmek, ödemi azaltmak ve yok etmek ile ağrı kesici etki oluşturmak için kullanılır.

TENS kaç Hz olmalı?

1) Konvansiyonel Tens: -Yüksek frekanslı, kısa süreli akımdır. -Frekansı 60-80 Hz, akım geçiş süresi 50-100 mikrosaniyedir.

Tens Pedi jeli ne işe yarar?

tens pedi jeli Beyaz 1000 ml..tens jeli Her türlü ultrasonografi ve dopler uygulamasında cilt ile prob arasındaki havayı keserek ultrasonografi dalgalarının cihaz ekranına daha net ve kesintisiz gelmesini sağlar.