Egzozdan su atması normal mi?

İçindekiler:

  1. Egzozdan su atması normal mi?
  2. Egzozdan beyaz duman neden atar?
  3. Motor egzozdan neden yağ atar?
  4. Egzozdan su gelmesi ne anlama gelir?
  5. Egzozdan neden yağ damlar?
  6. Yangın kaç derece olur?
  7. Duman perdesi ne demek?

Egzozdan su atması normal mi?

Egsozdan su gelmesi genel olarak normaldir. Motor bazen egzozdan su atabilir. ... Havanın, soğutma siteminde kalması, motorun hararet yapması ve genleşme kapağında arıza mevcut ise motordaki conta hasar alabilir. En kötüsü hararet yapmasından ise, motordaki conta erime durumuna geçer ve bozulma meydana gelir.

Egzozdan beyaz duman neden atar?

Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir. Contanın yanmış, bozulmuş ya da yanlış takılmış olması ihtimalleri, silindir kapağı ile motor bloğu su kanallarının birleşim yerlerinden su sızıntısı yaşanmasına neden oluyor.

Motor egzozdan neden yağ atar?

“Mavi duman neden atar?” sorusunun ilk cevabı şudur: Motor yağ yakıyordur. Pistonlardaki motor yağının yanma odalarına gitmesini sağlayan segmanlar ya da supap contaları aşınmıştır. Bu nedenle yağ, silindirlerin içine kaçarak yanar ve dışarı atılmaya çalışılır.

Egzozdan su gelmesi ne anlama gelir?

Soğuk havalarda egzozdan çıkan sıcak gazlar, egzoz borularının nemlenmesine ve araç çalıştırıldığında egzozdan su damlamasına veya püskürmesine neden olmaktadır. Bu durum normaldir belli bir süre kullanımla su damlaması geçecektir. ... Bu conta, motor içindeki su ve yağı birbirinden ayırma görevini üstlenmektedir.

Egzozdan neden yağ damlar?

İşte detaylar... Egzozdan mavi duman çıkıyorsa bu motorun yağ yaktığı anlamına gelir. Bu durum genellikle pistonların, yağ segmanlarının ve supap lastiklerinin aşınmasından meydana gelmektedir. Turbo araçlarda ise yağ sızmalarından kaynaklanabilmektedir.

Yangın kaç derece olur?

Yangın, başlangıçta kaplumbağa daha sonra ise tavşan hızıyla ilerler. Yangın mahallinde ortalama sıcaklık değeri 1'inci dakikadan sonra hızla artar. Sıcaklık, ilk beş dakikadan sonra yaklaşık 500 ºC, 10 dakika sonra yaklaşık 600 ºC, 15 dakika sonra yaklaşık 700 ºC ve 30 dakika sonra yaklaşık 800 ºC'ye çıkar.

Duman perdesi ne demek?

Duman perdesi, mimariye ve kaçış planlarına uygun olarak, yangın akabinde oluşan dumanın tavan kotunda tutulmasını, aynı zamanda aşağıya inme süresi içinde personelin kolayca tahliye edilmesine fırsat vermektedir.