KENACORT nedir nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. KENACORT nedir nasıl kullanılır?
  2. KENACORT a 40 mg nasıl kullanılır?
  3. KENACORT a kortizonlu mu?
  4. Dekort nasıl yapılır?
  5. Kenacort göze sürülür mü?
  6. Dekort ne için verilir?

KENACORT nedir nasıl kullanılır?

Etkin madde bir patın içerisindedir ve ağız içerisindeki nemli bölgelere yapışarak koruyucu bir film tabaka oluşturur. KENACORT-A, ağızda takma diş ya da yaralanmalar sonucu oluşan yaraların, diş etlerindeki ağrı ve iltihaplanmanın tedavisinde kullanılır.

KENACORT a 40 mg nasıl kullanılır?

Küçük eklemlerde 2.5-10 mg, büyük eklemlerde ise 40 mg'a kadar dozlar verilebilir. Uygulama yolu ve metodu: Geniş kaslara derin enjeksiyon yolu ile veya eklem içine uygulanmalıdır. Damar içine, deri içine (intradermal), göz içine (intraoküler), epidural, intratekal yollarla kesinlikle uygulanmamalıdır.

KENACORT a kortizonlu mu?

Kortizon lokal inflamasyonları önler. İnfiltrasyonun yerine ve doktorun emrine göre suda çözünür (Dexamethason) veya kristalin kortizon (Kenacort®) enjekte edilir. Kenacort®, kristalin, uzun etkili bir kortizondur ve İsviçre'de onay verilmiş bir ilaçtır.

Dekort nasıl yapılır?

Deksametazon doğru kullanımı nasıl olmalı?
  1. İlacınızı yemeklerden sonra tok karnına alın.
  2. Bir bardak suyla için, kırmayın ya da çiğnemeyin.
  3. Dekort'u mutlaka zamanında alın.
  4. İlaç bir miktar laktoz içermektedir. ...
  5. Ampul formu damar ya da kas içine uygulanır.
Daha fazla öğe...

Kenacort göze sürülür mü?

Uzun süreli kullanım sonrasında, tedaviyi birdenbire kesmek deri enfeksiyonunuzun yeniden alevlenmesine neden olabilir. Doktorunuz ile konuşunuz. KENACORT-A'yı doktorunuzun tavsiyesi ile sadece yüzünüze uygulayacağınız söylenmişse gözlerinizin pomad ile temas etmemesine dikkat ediniz.

Dekort ne için verilir?

Dekort, iltihap ile bağlantılı hastalıkların tedavisinde etkili olan reçeteli bir tür kortikosteroiddir. İlacın etken maddesi deksametazon, inflamasyon sonucu aşırı aktifleşen bağışıklık sisteminin bu tepkisini engellemeye yardımcı olur ve oluşabilecek hasarı önler.