Kolesterol testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kolesterol testi nasıl yapılır?
  2. Kolesterol hangi tahlille belli olur?
  3. Yüksek kolesterol nelere yol açar?
  4. LDL kolesterol kaç olursa ilaç kullanılır?

Kolesterol testi nasıl yapılır?

Kolesterol Testi Nasıl Yapılır? Kolesterol testi aç karnına yapılan bir kan testidir. Bu test sonucunda LDL (iyi) ve (HDL) kolesterol seviyelerinin yanı sıra diğer trigliseritlerin seviyeleri de ölçülebilmektedir. Tam kolesterol testi öncesi kişinin genellikle 9-12 saat hiç bir şey yememesi gerekir.

Kolesterol hangi tahlille belli olur?

Lipit panel ya da lipit profil testi olarak da adlandırılan tam kolesterol testi, kanınızdaki kolesterol ve trigliseritlerin miktarını ölçebilen bir kan testi grubudur. Eğer kolesterol seviyeniz yüksekse muhtemelen herhangi bir belirti veya bulgunuz olmaz. Bu nedenle kolesterol testi önemli bir araçtır.

Yüksek kolesterol nelere yol açar?

Bol bol balık tüketilmelidir. Tahıl, taze sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır. Tam yağlı süt ve süt ürünleri yerine daha az yağlı ürünler tercih edilmelidir. Pasta, krema, margarin, fırın ürünleri, kızartma yiyecekler ve fast food türü gıdalardan uzak durulmalıdır.

LDL kolesterol kaç olursa ilaç kullanılır?

Ancak, toplam risk faktörü sayısı 2'nin altında olduğu halde, kolesterol düzeyi çok yüksekse (total kolesterol 300 mg/dl) ve üzeri, LDL-kolesterol 190mg/dl ve üzeri) ve diyetle düşmüyorsa, ilaç tedavisine başlanmalıdır.