Dört hırsızlar sirkesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Dört hırsızlar sirkesi ne işe yarar?
  2. Dört Hırsız sirkesi içinde ne var?
  3. Ananas sirkesi ne işe yarar?
  4. Balzamik sirke içilir mı?

Dört hırsızlar sirkesi ne işe yarar?

Dört hırsızın sirkesi yağlı cildi temizlemek için saf olarak kullanılır. Özellikle hassas ciltlerde cildi temizlemek, yatıştırmak ve yumuşatmak amacıyla akne vulgaris, cilt tahrişleri, kaşıntı, yaralar, böcek ısırıkları için idealdir. Aynı zamanda ev ve ekipmanlarının temizliğinde mükemmel bir dezenfektandır.

Dört Hırsız sirkesi içinde ne var?

Bileşimi değişken olsa da, dört hırsız sirkesi çokluk mikrop öldürücü (antiseptik) kimi bitkiler, pelin otu, biberiye, adaçayı, nane, sedef otu, lavanta, eğir otu, tarçın, karanfil, muskat, sarımsak gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin şarap yahut elma sirkesinde ıslatılıp yumuşatılmasıyla (maserasyon) elde ediliyor.

Ananas sirkesi ne işe yarar?

C vitamini ve ayrıca bağırsaklar için yararlı olan probiyotik içerir. – Ananas sirkesi: İçerdiği bromelain maddesiyle hazmı kolaylaştırır, aynı zamanda ödemi azaltmaya da yardımcıdır.

Balzamik sirke içilir mı?

Balzamik sirke, kutsal bir içecek olarak bilinir! Salatalarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılan balzamik sirke, sabahları bir bardak suyun içine bir çay kaşığı karıştırılarak içildiğinde pek çok farklı hastalıktan koruyucu özellik göstermektedir.