Krav Maga tehlikeli mi?

İçindekiler:

  1. Krav Maga tehlikeli mi?
  2. Krav Maga kimin?
  3. Krav Maga ne zaman kuruldu?
  4. Japon Jiu Jitsu nedir?

Krav Maga tehlikeli mi?

Krav Maga'yı tehlikeli ve beklenmedik olaylara karşı etkili hale getiren, hızlı ve ani saldırılar ile kuralsız savunma teknikleri içermesi. Sürekli gelişen ve yenilenen savunma tekniklerinden biri olan Krav Maga, Uzakdoğu savaş sanatlarında olduğu gibi geleneksel bir sisteme sahip değil.

Krav Maga kimin?

Krav Maga (İbranice קרב מגע: "yakın dövüş"), İsrail askeri güçleri tarafından geliştirilen ve kullanılan savaş sanatları tekniğidir.

Krav Maga ne zaman kuruldu?

Krav Maga'nın ortaya çıkış tarihi yaklaşık olarak 1940' lı yıllara dayanmaktadır. Kısa bir sürede en modern savunma tekniklerinden biri haline geldi. Kısa adı; IDF (Israel Defense Forces) olan İsrail Savunma Birlikleri tarafından yaratılmış bir savunma sistemidir.

Japon Jiu Jitsu nedir?

Jiu-Jitsu özellikle rakibi yakalama ve yerde mücadeleye odaklanan bir savaş sanatı, spor ve kişisel korunma yoludur. Jiu Jitsu anlam olarak 'narin sanat'(arte suave) manasına gelir. Silah kullanılmadan yapılan savunma sporları arasındadır. Jiu jitsu güç ile tekniklerin birleştirilerek uygulanana bir savunma yöntemidir.