Akut miyokart enfarktüsü nedir?

İçindekiler:

  1. Akut miyokart enfarktüsü nedir?
  2. Akut miyokard infarktüsü nedir makale?
  3. Inferior miyokard infarktüsü ne demek?
  4. Pulmoner enfarktüs ne demek?
  5. Inferior mı ne demek?
  6. Pulmoner enfarktüs neden olur?

Akut miyokart enfarktüsü nedir?

AKUT MYOKARD ENFARKTÜSÜ (KALP KRİZİ) Akut miyokard infarktüsü kalp krizinin tıbbi adıdır. Kalp krizi bir veya daha fazla koroner arterin tıkanması sonucunda gerçekleşen, hayatı tehdit eden bir durumdur ve doku hasarına neden olur.

Akut miyokard infarktüsü nedir makale?

Kalp krizi (miyokard enfarktüsü) kalp kasının bir bölümünün o bölgeye yetersiz kan akışından dolayı ölmesi (kalıcı hasara uğraması) sonucu meydana gelir. Her 5 ani ölümün biri kalp krizinden dolayı gerçekleşmektedir.

Inferior miyokard infarktüsü ne demek?

Kalp krizi (miyokard enfarktüsü) kalp kasının bir bölümünün o bölgeye yetersiz kan akışından dolayı ölmesi (kalıcı hasara uğraması) sonucu meydana gelir. Her 5 ani ölümün biri kalp krizinden dolayı gerçekleşmektedir. Kalp krizi yetişkinlerdeki ani ölümün başlıca nedenlerinden biridir.

Pulmoner enfarktüs ne demek?

Tıkalı damarların kan götürdüğü akciğer lobları oksijensiz kalarak hasar görür. Bu, akciğer enfarktüsü olarak bilinir. Bu hasar, akciğerlerin vücudun geri kalanına yeterli oksijen sağlamasını zorlaştırır. Nadiren, kan damarlarındaki tıkanmalar, kan pıhtıları dışındaki başka maddelerden kaynaklanabilir.

Inferior mı ne demek?

İnferior miyokard infarktüsü () tüm miyokard infarktlarının %40-50'sini oluşturur. Vakaların %80 inde sağ koroner arter sorumlu iken diğerlerinde sirkumfleks arter sorumludur. Genelder anterior miyokard infarktüsünden daha iyi prognoza sahiptir (hastane içi mortalite sadece %2-9) .

Pulmoner enfarktüs neden olur?

Kan dolaşımı bloke oldu çünkü akciğer dokusunun bir bölümü öldüğünde, akciğer infarktüsü, akciğer enfarktüsü denir. Çeşitli tıbbi durumlar akciğer enfarktüsü neden olabilir, ancak en yaygın nedeni pulmoner emboli vardır.