İDO HES kodu nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. İDO HES kodu nasıl girilir?
  2. İDO seferleri için HES kodu gerekli mi?
  3. 65 yaş üstü Idoya binebilir mi?
  4. İDO yaş sınırı var mı?
  5. HES kodu nasıl yazılmalı?
  6. Çoçuklara HES kodu nasıl alinir?
  7. 65 yaş üstü özel araçla seyahat edebilir mı?
  8. İDO 20 yaş altı binebilir mi?
  9. Bilet alırken HES kodu nasıl yazılır?
  10. Öğrenci HES kodu nasıl alınır 2021?

İDO HES kodu nasıl girilir?

T.C. Kimlik Numarası 97,98,99 ile başlayan ya da T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (Yabancı Kimlik) yolcularımız, Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023'e SMS atıp HES kodu alınabilecektir.

İDO seferleri için HES kodu gerekli mi?

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz ile 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Heybeliada, Kınalıada, Büyükada ve Burgazada seferleri, Kabataş ve Yenikapı iskelelerinden yapılacak. Tüm yolcular için HES kodu zorunluluğu devam edecek ve HES kodu olmadan bilet alınamayacak.

65 yaş üstü Idoya binebilir mi?

65 Yaş ve Üzerindeki Misafirlerimiz İçinde En Sağlıklı Yol İDO! Memleket izni kapsamında yaya olarak veya kendi aracıyla şehir dışına seyahat edecek 65 yaş ve üzerindeki misafirlerimizin İDO seferlerine katılabilmeleri için “65 Yaş Üstü Seyahat İzin Belgesi” almaları gerekmektedir.

İDO yaş sınırı var mı?

18 yaş altı ve yabancı uyruklu yolcularımızda yalnızca HES kodlarının risksiz olması durumunda İDO gemileri ile şehirlerarası seyahatlere katılabileceklerdir.

HES kodu nasıl yazılmalı?

1. Kısa mesaj - SMS ile Hes Kodu Alma. HES (boşluk) TC Kimlik Numaranız (boşluk) Kimlik kartınızın seri numarasının son 4 rakamı (boşluk) kodun geçerli olmasını istediğiniz gün sayısı” yazıp 2023'e SMS atın. Bilgileriniz böyle ise, 2023'e gönderilmesi gereken kısa mesaj metni “HES 12345678901 1234 28” olacaktır.

Çoçuklara HES kodu nasıl alinir?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

65 yaş üstü özel araçla seyahat edebilir mı?

Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak. Özel araçla da kısıtlama olmayan gün ve saatlerde yolculuk yapacaksa yine bu belgeyi almalarına gerek yok.

İDO 20 yaş altı binebilir mi?

İDO öğrenci biletlerini yaşla sınırlandırmaması gerekir. Birey eğitim alıyor ve öğrenciyse bunun için yaşın ne önemi var. Eğer çeşitli sıkıntılar yaşanıyorsa kişilerden öğrenci kimlik kartı talep edilebilir.

Bilet alırken HES kodu nasıl yazılır?

1.HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır. (Örnek: HES 12345678901 1232 45 yazılıp 2023'e gönder.)

Öğrenci HES kodu nasıl alınır 2021?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.