İmplant vidası ne zaman takılır?

İçindekiler:

  1. İmplant vidası ne zaman takılır?
  2. İmplant iyileşme başlığı takılması ne kadar sürer?
  3. İmplant diş kırılır mı?
  4. İyileşme vidası nedir?

İmplant vidası ne zaman takılır?

İmplant iyileşme sürecinde çene kemiğine takılan vidaların kemik ile uyum sağlaması asıl iyileşme sürecini oluşturur. Peki implant ne kadar sürede takılır? Bu süreç hastaya bağlı olarak 4 – 5 hafta veya 8 – 12 hafta arasında değişmektedir.

İmplant iyileşme başlığı takılması ne kadar sürer?

Diş etindeki bu deliğe implant vidasını yerleştirmek için bir implant parçası yerleştirilir. Vidanın yerleşmesiyle de koruyucu kapak denilen implant iyileşme başlığı takılır. Ardından diş iyileşme sürecine bırakılır. 1 hafta sonrasında da diş etleri iyileşir ve hasta protez diş takılmasına hazır hale gelir.

İmplant diş kırılır mı?

Yeniden takılması açısından implantın çıkarılma yöntemi önem arz etmektedir. Genelde diş implantları kırılmaz. Asıl implant, son işlemlerden önce kemiğe sıkıca sabitlenir. Dayanak ya da implant eklentisi çok nadiren sorun çıkartır. Fakat dayanağı implanta bağlayan vidanın kırılması mümkündür.

İyileşme vidası nedir?

Kişilerin eksik dişlerini tamamlama için yaptırdıkları implant tedavisi sırasında çene kemiğinin içine yapay diş kökleri yerleştirilir. Bu yapay diş köklerinin uyum sağlaması halinde implant iyileşme başlıkları vidalara takılır.