Güçlü vizyon nedir?

İçindekiler:

  1. Güçlü vizyon nedir?
  2. Vizyon geliştirmek ne demek?
  3. Vizyonun rolleri nedir?
  4. Vizyon ne işe yarar?

Güçlü vizyon nedir?

Güçlü bir vizyon aşağıdaki özelliklere sahiptir: İdealisttir; yürekten gelmesi, hissedilmesi gerekir. Özgündür; kuruluşa aidiyeti belirgindir. Ayırt edicidir; kuruluşun vizyonunu diğerlerinden ayırt edici özelliğe sahiptir.

Vizyon geliştirmek ne demek?

Vizyon sahibi olmayı ise gelecekle ilgili net bir resme sahip olmak anlamında kullanıyoruz. Gelecek resmi dendiğinde beraberinde hayal kurma çağrışır. Ancak bir vizyon ile hayal arasında fark, vizyonun değerler, kaynaklar, yapabilirlik, yeterlilik ve yetkinllikleri temel almasıdır.

Vizyonun rolleri nedir?

Vizyon, bahsedilen kurumun/firmanın/topluluğun gelecekteki hedefleri hakkında bilgi verir. “Amacımız nedir, nerelere gelmek istiyoruz?” gibi soruları yanıtlar. Misyon ise, bahsedilen kurumun/firmanın/topluluğun kurulma amacı hakkında bilgi verir.

Vizyon ne işe yarar?

Vizyon, bir şirketin gelecekte belirli varsayımlar çerçevesinde, nerede olmayı arzu ettiğini (hayal ettiğini) gösterir. ... Şirket içerisinde bugün yapılan her şey, gelecekteki o konuma varmak içindir. Gelecekte nereye ulaşmak istediğimizi gösterir.