Ateşleme bobini bozulursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Ateşleme bobini bozulursa ne olur?
  2. Ateşleme bobini arızalı ise ne olur?
  3. Bobin arızası nelere yol açar?
  4. Meksefe ne demek?

Ateşleme bobini bozulursa ne olur?

Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar. ... Böylece ateşleme bobini yukarı çekilerek çıkarılabilir.

Ateşleme bobini arızalı ise ne olur?

Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar. ... Emin olmak için ise buji kontrol edilmeli ve buji sağlamsa ateşleme bobini bozuktur.

Bobin arızası nelere yol açar?

Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar.

Meksefe ne demek?

Meksefe (Kondansatör): Platinin kontakları distribütörün milindeki kam miliyle açılıp kapanırken oluşan artık endüksiyon akımını anlık olarak meksefede depolanır ve platinin kontaklarının bir kontaktan diğerine malzeme taşıyarak meme yapmasını önler.