Voleybol mevkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Voleybol mevkileri nelerdir?
  2. Smaçör nerede oynar?
  3. Voleybolda oyuncular sahaya nasıl yerleşir?
  4. Voleybol hangi pozisyonda oynamaktadır?
  5. Voleybol maçı kaç set üzerinden oynanır?
  6. Smaçör ne yapar?
  7. Voleybol oyununda en fazla kaç yedek oyuncu yer alabilir?
  8. Voleybol üçlü hücum turu nedir?

Voleybol mevkileri nelerdir?

Oyuncular ve yerleri
  • Pasör.
  • Pasör Çaprazı
  • Smaçör.
  • Orta Oyuncu.
  • Libero.
  • Uzun Pas.
  • Kurşun Pas.
  • Kısa Pas.
Daha fazla öğe...

Smaçör nerede oynar?

Smaçör: 4 numarada oynayan ve genellikle uzun pasla hücum eden elemanlara denir. Sahada bu görevde oynayan 2 oyuncu bulunur. Birisi servise geçtiğinde diğeri (yani “çaprazı”) öne geçer, bu nedenle 4 numaradan sürekli olarak hücum yapılabilir.

Voleybolda oyuncular sahaya nasıl yerleşir?

Aynı pozisyondaki oyuncular sahaya çapraz şekilde yerleşirler. Bunun nedeni oyuncuların görevlerinin olmasıdır. Servis atılmadan önce her oyuncu çapraz bulunması gerektiği mevkide oyuna başlamak zorundadır. Kontra atakta her oyuncu kendi mevkiisine geçebilir.

Voleybol hangi pozisyonda oynamaktadır?

Voleybol sahası arka sahada (6m ) 3, file önünde (3m) 3 pozisyon olmak üzere 6 pozisyondan oluşur. Her pozisyonun bir mevki oyuncusu bulunur ve her mevkiinin bir çapraz oyuncusu vardır. 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda pasör ve pasör çaprazı mevkii oynar. 3 ve 6 numaralı pozisyonda orta blokçu mevkii oynar.

Voleybol maçı kaç set üzerinden oynanır?

Voleybol maçları, en fazla 5 set üzerinden oynanır. 3 set alan takım karşılaşmayı kazanmış sayılır. Her sette 25 sayıya (Netice Seti hariç) ulaşan takım, o seti kazanır. 2-2'lik eşitlik durumunda ise 15 sayılık "Netice Seti" oynanır.

Smaçör ne yapar?

Filenin hemen arkasında bekleyen ve takım arkadaşlarından gelen topu smaç vuruşuyla rakip takımın alanına gönderen voleybol oyuncuları, smaçör olarak adlandırılır. Smaçörlerin görevi savunma yaparken rakip takımdan gelen vuruşları bloklamak, hücum sırasında ise kendi takımlarına sayı kazandırmaktır.

Voleybol oyununda en fazla kaç yedek oyuncu yer alabilir?

Voleybol tek bir takımda 6'sı oyun içerisinde olmak üzere 12 kişilik oyuncu sayısıyla takımlar sahaya çıkabilir. Voleybol'da yedek oyuncu sayısı 6 kişidir.

Voleybol üçlü hücum turu nedir?

voleybolda, servis sırası pasöre geldiği anda file önünde 1 smaçör, 1 orta oyuncu ve 1 pasör çaprazı bulunması dizilişidir. en iyi hücum turudur.