Kadrolu öğretmen rapor hakkı kaç gün?

İçindekiler:

  1. Kadrolu öğretmen rapor hakkı kaç gün?
  2. Sözleşmeli öğretmen bir yılda kaç gün rapor alabilir?
  3. Yıllık rapor hakkı kaç gün 2020?
  4. 1 gün rapor alınca kaç saat ek ders kesilir?
  5. Memurun rapor kesintisi nasıl hesaplanır?
  6. Memur sağlık raporu nereden alınır?

Kadrolu öğretmen rapor hakkı kaç gün?

Öğretmen, memur bir yıl içerisinde tek hekimden toplamda en fazla 40 gün rapor alabilir. Burada bir açıklama yapalım. Öğretmen bir yıl içinde tek hekimden (örneğin aile hekiminden) en fazla 40 gün rapor alabilir ancak aynı hekimden 10+10 olmak üzere 20 gün alabilir.

Sözleşmeli öğretmen bir yılda kaç gün rapor alabilir?

Sözleşmeli personel ise 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesinde Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir.

Yıllık rapor hakkı kaç gün 2020?

Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor. Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.

1 gün rapor alınca kaç saat ek ders kesilir?

Toplamda 24 saat derse girmesinden dolayı her 10 saate 1 saat hazırlık ve planlama ek ders görevi alacak öğretmen 24 saatten 2 saat planlama alır. 6+2=8 saat ek ders ücreti alır. Yani bir gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinden 7 saat ücret kesilir.

Memurun rapor kesintisi nasıl hesaplanır?

Bir takvim yılı içinde yukarı da örnek verdiğimiz örnek gibi nisan ayında 5gün, eylül ayında 5 gün rapor aldığınızda kesinti toplam gün üzerinden olmaz. 5+5=10 gün raporunuz olduğunda 10-7=3 günlük kesinti olur. Kesinti tüm maaş üzerinden olmaz. Almış olduğunuz zam ve tazminatlar % 25 eksik ödenir.

Memur sağlık raporu nereden alınır?

Bildirime rağmen göreve başlamayan memura disiplin hükümleri uygulanır. 4-Hastalık raporları (geçici görev, kanuni izin ve acil vakalar hariç) memurun memuriyet mahallinden ya da memuriyet mahallindeki sağlık hizmeti sunucusunun sevk ettiği sağlık hizmeti sunucusunda alınır.