Borsa spekülatörü ne demek?

İçindekiler:

  1. Borsa spekülatörü ne demek?
  2. Spekülasyon ve manipülasyon ne demek?
  3. Borsada manipülatör ne demek?
  4. Spekülasyon ne demek TDK?
  5. Manipülasyon yasal mı?
  6. Manipülasyonun anlamı ne?
  7. Manipülatör kişi ne demek?
  8. Spekülatif felsefe ne demek?
  9. Spekülatif ne demek hukuk?

Borsa spekülatörü ne demek?

Spekülatör, menkul kıymetleri ucuz bir fiyatla alıp daha ileri bir tarihte, alış fiyatından daha yüksek fiyatla satmayı hedefleyen kişidir. Spekülatör, en ucuz olduğunu düşündüğü anda menkul kıymetleri satın alır ve zirvede olduğunu düşündüğü zaman satar. Alış fiyatı satış fiyatından küçükse spekülatör kâr eder.

Spekülasyon ve manipülasyon ne demek?

Spekülasyon gelecekte oluşması tahmin edilen fiyat hareketlerinden kar elde etmeye çalışmaktır. ... Manipülasyon ise piyasadaki fiyat hareketlerine suni olarak ve çeşitli tekniklerle müdahale etmek amacıyla yapılır.

Borsada manipülatör ne demek?

Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarının belirlenmesinde arz ve talebin ekonomi kuralları çerçevesinde sağlıklı biçimde oluşmasına engel olan herhangi bir alım ve/veya satım, emir verilmesi, verilen emirlerin iptali, değiştirilmesi veya hesap hareketleri gerçekleştirilmesi piyasa kuralları içerisinde 'yanlış veya ...

Spekülasyon ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde ise spekülasyon kelimesinin anlamı; ticarette kullanım şekliyle vurgunculuk anlamına gelmektedir. Matematik alanında saptırma demektir. Felsefe alanında ise kurgu anlamına gelmektedir. Ekonomi alanında ise değişimin anlamı olmaktadır.

Manipülasyon yasal mı?

Bu işlemleri yapanlara da manipülatör denir. Hileli yönlendirme olarak da tanımlanan manipülasyon, algıyı yönlendirme ya da doğrudan fiyat hareketlerine müdahale yoluyla yürütülür. Manipülasyon, yasa dışı bir faaliyettir ve suç olarak belirlenmiştir. ... Bu bir suç değildir.

Manipülasyonun anlamı ne?

Manipülasyon kelimesini sık sık duyuyoruz. ... Manipülasyon, yönlendirme anlamına geliyor. Seçmek, eklemek, çıkartmak gibi şekillerle çeşitli bilgileri değiştirmek anlamlarına geliyor. Aynı zamanda varlıkları açıklayıcı ve yararlı bir biçimde kullanma işi olarak da özetleyebiliriz.

Manipülatör kişi ne demek?

Manipülatör (manipülasyonu yapan kişi); yönlendirme, etkileme, hile, yalan, acındırma, ikna, göz boyama, hedef şaşırtma, yüceltme, karalama, duygu sömürüsü, kamuoyu oluşturma, yalnızlaştırma ve daha birçok tekniği kullanarak karşı tarafı etkiler, şekillendirir.

Spekülatif felsefe ne demek?

Spekülatif gerçekçilik, Kant sonrası baskın felsefe biçimlerine, özellikle de Quentin Meillassoux tarafından korelasyonizm adı verilen yaklaşıma karşı çıkan, metafizik gerçekçiliğe dayanan bir çağdaş felsefe akımıdır.

Spekülatif ne demek hukuk?

Eylem ya da pratiği hiç dikkate almadan, salt bilgiye erişmeyi amaçlayan düşünsel veya entellektüel işlemler, yani pratiğe karşıt olarak teorik olan; 2 gözlemlenebilir olanın ötesine geçen.