Odyo testi ne demek?

İçindekiler:

  1. Odyo testi ne demek?
  2. Işitme testi sonucu nasıl olmalı?
  3. Detaylı işitme testi nasıl yapılır?
  4. SRT testi nedir?

Odyo testi ne demek?

Odyometri testi, bireylerin işitme durumlarını ölçümlemek ve kategorize etmek için yapılan teste verilen isimdir. İşitme testi olarak da bilinen odyometri testi, odyometre cihazı yoluyla hava yolu ve kemik yolundan işitmenin ölçümlenmesi esasına dayanır.

Işitme testi sonucu nasıl olmalı?

Yapılan test sonucunda kişinin 500-1000-2000-4000 Hz ortalamaları alınarak saf ses işitme eşiği ortalaması belirtilir. 25 dB'ye kadar olan değerler normal kabul edilirken 25 dB'den yüksek değerler işitme kaybının belirtisidir. -Çok ileri derece kayıplar 91 dB'den yukarı olan işitme kayıplardır.

Detaylı işitme testi nasıl yapılır?

Saf ses odyometrisinde testi olan kişi ses geçirmeyen bir kabine alınır ve kulaklık takılması istenir. Daha sonra farklı frekanslarda sesler dinletilir ve kişiden sesi duyduğu anda butona basması beklenir. Hava yolu ve kemik yolu işitme seviyeleri de saf ses odyometrisi ile belirlenebilir.

SRT testi nedir?

Konuşmayı Alma Eşiği (SRT) Test şu şekilde uygulanır; Hastanın saf ses ortalamasının (SSO) 10dB - 15dB üstünde 3 heceli altı kelime verilir. Hasta hepsini doğru olarak tekrarlarsa 5dB şiddet azaltılır ve yeniden 3 heceli başka bir kelime listesi verilir. Bunu da doğru tekrarlarsa 5dB azaltılarak sürdürülür.