Yergili ne demek?

İçindekiler:

  1. Yergili ne demek?
  2. Bulmacada yergi ne demek?
  3. Yermek yergi nedir?
  4. Yergi cümlesi ne demek?
  5. Yergi nerede kullanılır?

Yergili ne demek?

Yergi Terimi Hakkında Bilgiler Bir kimseyi, bir toplumu, bir düşünceyi, bir nesneyi veya bir göreneği yermek için yazılmış yazı veya söylenmiş söz, taşlama, hicviye, hiciv.

Bulmacada yergi ne demek?

Yermek fiilinden türetilen yergi kelimesi, birinin davranışlarını ya da eserlerini eleştirmek anlamına gelir. Türk edebiyatında bir edebi eseri eleştirmek için yazılmış eserler de yergi ya da taşlama olarak adlandırılır. ... Bu kelime ''zemmetmek'' şeklinde de kullanılır.

Yermek yergi nedir?

Yermek kelimesi, kötülüklerini söylemek anlamında tercih edilen bir sözcüktür. Yergi Ne Demektir? Yergi, herkesin araştırdığı bir sözcüktür. Yergi, herhangi bir kimseyi veya düşünceyi kötü yönlerini ele alarak yazılan yazı veya şiir türleridir.

Yergi cümlesi ne demek?

3- Yergi Anlamı: Eksiklerin,sakıncalı durumların küçümsenmesi, eleştirilmesi yergidir. Böyle ders çalışırsanız tabii başaramazsınız. Baba kendi yapmadığını çocuğundan nasıl ister ki! Borcunu ödemez, sözünü tutmaz, nasıl biri bu!

Yergi nerede kullanılır?

Bir kimse, bir bina, bir yer, bir olay nasıl gerçeğin üstüne çıkılıp övülürse, yergide gerçekler bir yana atılarak yerilir, ikisinin de birleştiği nokta abartıdır, övgüde, övgü övülenin lehine, yergide ise aleyhine kullanılır……. Hicvi (yergi) mizahtan ayırt etmek, her zaman kolay değildir.