MOTILIUM şurup kaç yaş kullanılır?

İçindekiler:

  1. MOTILIUM şurup kaç yaş kullanılır?
  2. MOTILIUM açıldıktan sonra kaç gün kullanılmalı?
  3. Motilium 10 mg ne işe yarar?
  4. Motilium zararlı mı?
  5. Ağzı Açık ilaç bozulur mu?
  6. Motilium mide koruyucu mu?
  7. Zimaks ilaç ne işe yarar?

MOTILIUM şurup kaç yaş kullanılır?

Çocuklar (12 yaş veya altı) olacak şekilde (günde 80 mg'ı geçmeyecek şekilde), günde üç veya dört kez 0.25 – 0.5 mg/kg'dır. Aşağıdaki tabloda, farklı vücut ağırlığındaki çocuklar için günde üç veya dört kez verilebilen miktarları görebilirsiniz.

MOTILIUM açıldıktan sonra kaç gün kullanılmalı?

Şişe bir kez açıldıktan sonra, MOTILIUM Oral Süspansiyon 3 aydan fazla kullanılmamalıdır. Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız. Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MOTILIUM'u kullanmayınız. Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz MOTILIUM'u kullanmayınız.

Motilium 10 mg ne işe yarar?

Motilium, domperidone etken maddeli bir ilaçtır. Sıklıkla mide şikayetleri olanlarda kullanılır. Bulantı, kusma, mide hareketlerinde yavaşlık, şişkinlik gibi şikâyetlerde kullanılır.

Motilium zararlı mı?

Türkiye'de motilium, duolans ve lacombi isimleriyle piyasada bulunmaktadır. Aslında bu yan etki 1980'lerden beri bilinen bir yan etkidir. Domperidone etken maddesi kalbin elektirik iletim sistemindeki sinyallerin uzamasına ve bunun sonucunda da ölümcül ritim bozukluklarına ve ani ölüme yol açar.

Ağzı Açık ilaç bozulur mu?

Bu nedenle kesinlikle kullanım tarihine dikkat edilmelidir. Ancak bazı ilaçlar için uygun koşullarda saklandığında açıldıktan sonra da ilacın miadının bitimine kadar kullanımın sakıncası yoktur.”

Motilium mide koruyucu mu?

Motilium, domperidone etken maddeli bir ilaçtır. Sıklıkla mide şikayetleri olanlarda kullanılır. Bulantı, kusma, mide hareketlerinde yavaşlık, şişkinlik gibi şikâyetlerde kullanılır. Türkiye'de motilium, duolans ve lacombi isimleriyle piyasada bulunmaktadır.

Zimaks ilaç ne işe yarar?

ZİMAKS, sefiksim adlı bir ilacın etkin maddesini içermektedir. Bu ilaç sefalosporinler olarak bilinen bir antibiyotik grubuna dahildir. Her ambalajda 5 veya 10 adet film tablet bulunmaktadır.