Apostil belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Apostil belgesi nereden alınır?
  2. Apostilli boşanma belgesi nereden alınır?
  3. Apostil işlemi nerede yapılır?
  4. Apostil nedir boşanma?
  5. Mahkemeden apostil şerhi nasıl alınır?
  6. Apostil ne kadar sürer?

Apostil belgesi nereden alınır?

Herhangi bir ülkede resmiyet kazanan, kamu belgesinin başka bir ülkede de tanınması için düzenlenen tasdik durumu olarak bilinen Apostil, illerde valiliklerden ilçelerde ise kaymakamlıklardan temin edilir. Bu işlemler için herhangi bir ücret talep edilmez.

Apostilli boşanma belgesi nereden alınır?

Apostil şerhinin nereden alınacağı hususu her ülkenin iç hukuk normları ile belirlenmiş olup her ülkede değişkenlik göstermektedir. Ülkemizde apostil şerhinin alınabileceği kurumlar ; idari belgeler için valilikler , adli nitelikte belgeler için ise Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'dır.

Apostil işlemi nerede yapılır?

Türkiye'de apostil tasdiki yaptırmak için; Valilikler, Hukuk İşleri Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Adli belgeler için Ağır Ceza Mahkemeleri Başkanlıkları, Ağır Ceza Mahkemeleri Başkanlıklarının bulunmadığı yerlerde adliye encümeni ya da Adalet Komisyonu Başkanlıkları tarafından düzenlenmektedir.

Apostil nedir boşanma?

Apostil şerhi nedir sorusunun yanıtı bu çerçevede bulunulan ülkede alınmış olunan boşanma kararı resmi belgelerin diğer ülkelerde geçerli olmasını ve beraberinde de verilmiş olan resmi belgenin olduğunun fiziki olarak kanıtlanabilmesini mümkün kılmakta olan bir şerhtir.

Mahkemeden apostil şerhi nasıl alınır?

Apostil işlemi için yapmanız gereken husus, gerekçeli boşanma kararını, kesinleşme şerhini onaylı bir şekilde alarak kararı veren mahkemeye apostil şerhi istediğinize ilişkin bir dilekçe sunmanız halinde ilgili birim tarafından apostil şerhi verilecek ve size teslim edilecektir.

Apostil ne kadar sürer?

Apostil Onayının Geçerlilik Süresi ile ilgili Lahey Anlaşmasında belirli bir süre belirtilmemiş olup, gerçerlilik süresi ülkelerin kendisi tarafından belirlenmektedir. Apostil onayı yapılmış bir belge bazı ülkelerde 6 ay, bazı ülkelerde 1 yıl, bazı ülkelerde süresiz olarak geçerlidir.