Yamuğun alanı nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Yamuğun alanı nasıl bulunur?
  2. Nedir yamuk nedir?
  3. Yamuğun kaç kenarı birbirine paraleldir?
  4. Yamuk alanı ve çevresi nasıl bulunur?
  5. Bir yamuk kaç derecedir?
  6. Yamuğun hangi kenarları birbirine eşittir?
  7. Dik yamuk alanı nedir?
  8. Yamuk altıgenin alanı nasıl hesaplanır?

Yamuğun alanı nasıl bulunur?

Yamuğun alanı ise alt taban ile üst taban toplamının, yükseklik ile çarpımının yarısı şekilde hesaplanır. Örneğin bir yamuğun alt taban uzunluğu, 'AB' olsun. Üst taban uzunluğu ise, 'CD' olsun.

Nedir yamuk nedir?

İki kenarı paralel olan dörtgene yamuk denir. bir yamuğun paralel olan kenarlarına yamuğun tabanları adı verilir. Bir yamukta tabanlar arasındaki, tabanlara dik doğru parçasına yamuğun yüksekliği adı verilir. Alt ve üst kenarları paralel olan dörtgenlere yamuk denir.

Yamuğun kaç kenarı birbirine paraleldir?

Yamuk, yalnızca iki kenarı paralel olan dörtgendir ve paralel kenarlarının uzunlukları her zaman birbirinden farklıdır.

Yamuk alanı ve çevresi nasıl bulunur?

a ve b paralel kenarlar ve c ve d yanal kenarlar olmak üzere; Çevre = a+b+c+d formülüyle hesaplanır.

Bir yamuk kaç derecedir?

Bunun anlamı bir yamuğun iç açıları toplamının 360 derece olduğudur. Yamukta karşı durumlu açıların toplamı 180 derecedir. Yamuğun tüm açılarının toplamı ise 360 derecedir.

Yamuğun hangi kenarları birbirine eşittir?

Alanı şeklinde hesaplanır. Özellikleri: Bir ikizkenar yamuğun köşegen uzunlukları eşit ve köşegenlerin ayırdığı parçalar birbirine eşittir. Yamuğun karşılıklı kenarları birbirine eşittir.

Dik yamuk alanı nedir?

Dik yamuk da 4 kenara sahip bir geometrik şekildir. ... Dik yamuğun alan hesaplaması ise (alt taban + üst taban) / 2. h. Yani alt taban ve üst tabanın toplanarak 2'ye bölünmesi sonrada yükseklik ile çarpılmasıdır. Bu formül ile dik yamuğun alanı hesaplanabilir.

Yamuk altıgenin alanı nasıl hesaplanır?

Altıgenin alan formülü Alan = (3√3 s2)/ 2 şeklindedir ve buradaki s, düzgün altıgenin bir kenarının uzunluğudur. Bir kenarın uzunluğunu belirle. Bir kenarın uzunluğunu biliyorsan yazabilirsin; bu örnekte, bir kenarın uzunluğu 9 cm'dir.