Dilekcede tarih nereye yazılır?

İçindekiler:

  1. Dilekcede tarih nereye yazılır?
  2. Sulh Ceza Mahkemesine dilekçe nasıl yazılır?
  3. Sulh Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi nereye yapılır?
  4. Sulh ceza mahkemesine itiraz hangi mahkemeye yapılır?

Dilekcede tarih nereye yazılır?

İç bölgenin sağ üst kısmına dilekçenin tarihi GG.AA.YYYY biçiminde yazılır. Sol alt bölgeye de dilekçeyi yazan kişinin adresi yazılır. Adres yazarken posta kodu biliniyorsa mahalle yazmaya gerek yoktur. Adres açık olmalıdır.

Sulh Ceza Mahkemesine dilekçe nasıl yazılır?

Başvuru, bizzat kanuni temsilci veya avukat tarafından sulh ceza mahkemesine verilecek bir dilekçe ile yapılır. Başvuru dilekçesi, iki nüsha olarak verilir. Başvuru dilekçesinde, idari yaptırım kararına ilişkin bilgiler, bu karara karşı ileri sürülen deliller açık bir şekilde gösterilir.

Sulh Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi nereye yapılır?

Sulh ceza hakimliklerinin soruşturma işlemlerine dair kararlarına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.

Sulh ceza mahkemesine itiraz hangi mahkemeye yapılır?

Sulh ceza hâkimliklerinin idari yaptırım kararlarına ilişkin verdiği kararlara karşı itiraz ise kararın tebliği tarihinden itibaren en geç yedi gün içinde yapılır. İtirazı inceleme mercii sulh ceza hâkimliklerinin numara olarak sırası gelen sulh ceza hâkimliğine yapılır.