Nasil belletmen olunur?

İçindekiler:

  1. Nasil belletmen olunur?
  2. Belletmen görevi nedir?
  3. Belletmenlik kaç puan?
  4. Kimler belletici olabilir?
  5. Pansiyon nöbeti kaç hizmet puanı?
  6. Belleticilik kaç hizmet puanı?
  7. Belletici öğretmen haftada kaç nöbet tutar?

Nasil belletmen olunur?

Belletmen olmak için kişinin öğretmen olması gerekmektedir. Bu kişiler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamasının yapılmasının ardından belletmen olmak istediğini yönetime bildirir. Ardından gerekli işlemler yapılır ve kursa gönderilir. Eğitim süreci tamamlandıktan sonra personel yeni görevine başlar.

Belletmen görevi nedir?

MADDE 40- (1) Belletici veya nöbetçi belletici öğretmenin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Pansiyonlarda kalan öğrencilerin ders saatleri dışında eğitimleri ile ilgilenmek ve gerektiğinde derslerine yardımcı olmak. b) Gece bekçilerini veya güvenlik görevlilerini kontrol etmek.

Belletmenlik kaç puan?

- Belleticilik görevi yapan kadın öğretmenlere 1 yılda 24 hizmet puanı, erkek öğretmenlere 1 yılda 12 hizmet puanı verilecek.

Kimler belletici olabilir?

Yatılı öğrencilerin ders saatleri dışında eğitimleri ile ilgilenmek, etütlerde ders çalışmalarını sağlamak ve çalışmaları sırasında karşılaştıkları güçlüklerin çözümüne yardımcı olmak üzere okulun sınıf veya branş öğretmenlerinden ya da diğer okullarda görev yapan öğretmenlerden okul müdürünün önerisi ve il/ilçe millî ...

Pansiyon nöbeti kaç hizmet puanı?

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre yatılı bölge okullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu okullarda görev yaptıkları her yıl için ayrıca 12 puan, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına her yıl için ayrıca 6 puan verilmektedir.

Belleticilik kaç hizmet puanı?

- Belleticilik görevi yapan kadın öğretmenlere 1 yılda 24 hizmet puanı, erkek öğretmenlere 1 yılda 12 hizmet puanı verilecek.

Belletici öğretmen haftada kaç nöbet tutar?

MADDE 7- Nöbetçi belletici öğretmenlerin tamamı 24 saat süre ile nöbet tutarlar. Nöbetler sabah 08.00'da başlar ertesi gün saat 08.00'da sona erer. Pansiyonda 2 belletmen görevlendirilir.