Pürüzlü ne demek tir?

İçindekiler:

  1. Pürüzlü ne demek tir?
  2. Pürüzlü dil ne demek?
  3. Sert olan maddeler nelerdir?
  4. Pürüzlü madde ne demek?
  5. Esnek maddelere örnekler nelerdir?
  6. Pürüzlü nedir örnek veriniz?
  7. Pürüzsüz maddelere örnekler nelerdir?
  8. Yumuşak maddelere örnekler nelerdir?
  9. Esnek olan maddeler nelerdir?
  10. Pürüzsüz olan maddeler nelerdir?
  11. Kolay ve çabuk kırılan maddeye ne denir?
  12. Pürüzsüz madde neye denir örnek veriniz?

Pürüzlü ne demek tir?

Yüzeyinde, girinti- çıkıntı olan maddeler pürüzlü (duvar, taş, tahta, vb.) madde olarak adlandırılır. Yüzeyinde girinti, çıkıntı bulunan maddelerdir.

Pürüzlü dil ne demek?

Dile pürüzlü bir görüntü veren, dilin üst ve yan taraflarında yer alarak içerisinde tat tomurcuklarını bulunduran kısımlarına papilla denir. Dilin bazı bölümdeki papillaların yok olmasıyla, dilde parlak kırmızı bölümler, tuhaf çizgi ve şekiller oluşur.

Sert olan maddeler nelerdir?

Çizilebilen, kırılabilen, katı maddelere sert maddeler denir. Sert maddelere örnek olarak; taş, mermer, çelik gibi sert maddeler verilebilir.

Pürüzlü madde ne demek?

Pürüzlü maddeler, el ile dokunulduğunda pürüzlü bir yüzey hissedilen maddelerdir.

Esnek maddelere örnekler nelerdir?

Doğada en sık gördüğümüz esnek maddelerin başında balon, sakız, yay, tel örneğini vermek mümkündür. Poşetler ve lastikler de bir kuvvet uygulandığında şekil değiştirdiği için esnek maddeler grubu kapsamına girer.

Pürüzlü nedir örnek veriniz?

Pürüzlü maddeler çok kullandığımız madde türleridir. Pantolonlarda veya çantalarda bulunan fermuarlar, pürüzlü maddelere en belirgin örnek olarak verilebilir. Pürüzlü maddelerden biri de fermuarlardır. Fermuarlara el ile temas edildiğinde pürüz yüzeyi herkes tarafından anlaşılır.

Pürüzsüz maddelere örnekler nelerdir?

Ayna, kağıt, cam gibi maddeler yüzeyleri pürüzsüz olan maddelerdir.

Yumuşak maddelere örnekler nelerdir?

Yastık, oyun hamuru, yün, çiçek, yatak, perde, battaniye, pamuk, kıyafet, saç, tüy gibi ürünler yumuşak maddelere örnek gösterilebilir.

Esnek olan maddeler nelerdir?

Günlük hayatımızda birçok yerde kullandığımız, üzerine kuvvet uygulandığında şekli değişen, kuvvet kaldırıldığında tekrar eski haline dönebilen maddelere esnek madde ya da esnek cisim adı verilir. Lastik, yay ve sünger gibi maddeler esnek cisimlere örnek olarak verilebilir.

Pürüzsüz olan maddeler nelerdir?

Pürüzlülük; dokunulduğunda kendini hissettiren, girinti ve çıkıntıları olan maddeler pürüzlü maddeler olarak tanımlanır. Araç lastikleri, ağaç gövdeleri gibi maddeler pürüzlü alanlara örnektir. Pürüzsüzlük; yüzeyi düz olan dokunulduğunda kayma hissi yaşatan maddeler ise pürüzsüz maddeler olarak tanımlanır.

Kolay ve çabuk kırılan maddeye ne denir?

Kolay ve çabuk kırılan, toz haline gelebilen maddeler kırılgan maddelerdir.

Pürüzsüz madde neye denir örnek veriniz?

Pürüzsüzlük; yüzeyi düz olan dokunulduğunda kayma hissi yaşatan maddeler ise pürüzsüz maddeler olarak tanımlanır. Ayna, kağıt, cam gibi maddeler yüzeyleri pürüzsüz olan maddelerdir.