Soru işareti nerelerde kullanılır TDK?

İçindekiler:

  1. Soru işareti nerelerde kullanılır TDK?
  2. Mesela kelimesinden sonra hangi noktalama işareti kullanılır?
  3. Ne gelen var ne giden cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti gelir?
  4. Hangi noktalama işareti Bundan sonra gelecek sözler var anlamındadır?

Soru işareti nerelerde kullanılır TDK?

Soru anlamı taşıyan, merak uyandıran cümlelerin sonuna eklenen noktalama işaretine soru işareti (?) adı verilmektedir. Soru işareti bazı durumlarda bilinmeyen tarihleri, rakamları ve durumları bildirmek için de kullanılabilir. Bu durumlarda genellikle parantez içinde verilmektedir.

Mesela kelimesinden sonra hangi noktalama işareti kullanılır?

Noktalı virgül "örneğin" kelimesini ve sıralanan kelimeleri birbirinden ayırır. Eğer "örneğin" kelimesinden sonra virgül kullanılıyorsa yazan kişi yalnızca bir örnek verecektir. Eğer iki nokta kullanılıyorsa bu defa anlamalıyız ki bir alıntı veya bir söz paylaşılacaktır.

Ne gelen var ne giden cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti gelir?

NOKTALI VİRGÜL: Ögeleri arasında virgül bulunan sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur. Örnek: Sabahtan beri bekliyorum; ne gelen var, ne giden. Cümle içinde virgüllerle ayrılmış tür veya takımları birbirinden ayırmak için konur.

Hangi noktalama işareti Bundan sonra gelecek sözler var anlamındadır?

Cevap: Kısa çizgi (-) işareti, “Bundan sonra gelecek sözler var.” anlamındadır. Yazı yazarken satır sonuna sığmayan kelimeler hecelerine bölünür ve bir kısmı satır sonuna yazılarak sonuna kısa çizgi konur. Alt satıra geçilip kelimenin devamı yazılır.