Çalıkuşu kime denir?

İçindekiler:

  1. Çalıkuşu kime denir?
  2. Çalıkuşu ne demek TDK?
  3. Çalıkuşu özelliği nedir?
  4. Çalı Kuşu mu Çalıkuşu mu?
  5. Çalı kuşu yenir mi?
  6. Kamran kiminle evlendi?
  7. Çalıkuşu Kamran kaç yaşında?
  8. Munise hangi romanın kahramanı?

Çalıkuşu kime denir?

Feride: Romanın ana kahramanıdır. Anne ve babasını erken yaşta kaybetmiş, Fransız mektebinde okumuş, Anadolu'da öğretmenlik yapan İstanbul terbiyesi almış güzel genç bir kızdır. ... İşte bunu gören muallim ona "Bu kız insan değil çalıkuşu" diye bağırmış ve o günden sonra Feride'nin adı Çalıkuşu olarak kalmıştır.

Çalıkuşu ne demek TDK?

Bu kelime genellikle Çalı kuşu şeklinde yanlış yazılıyor. ... Doğru kullanımı Çalı kuşu şeklinde olmalıdır.

Çalıkuşu özelliği nedir?

Çalıkuşu Özellikleri: 9-10 cm aralığında ufak bir ötücü bir kuştur. Bu küçük kuş türünün sırt ve karın kısmı yeşilimtrak, kanat ve kuyruğu kahverengi renktedir. ... Çalıkuşu, ötücü kuşlardan(Passeriformes) takımının çalıkuşugiller ailesinden bir türdür. En küçük boya sahip kuşlar arasındadır.

Çalı Kuşu mu Çalıkuşu mu?

Bazı örneklerde görülen "çalıkuşu" yazımı imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "çalı kuşu"dur. Serçegillerden, başı koyu kırmızı, gövdesine doğru rengi açılan, çalılık yerleri seven ötücü bir kuş.

Çalı kuşu yenir mi?

Eti yenen kuşlar: İğrenç olmayan, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar yenir. Saksağan, kumru, bülbül, kanarya, muhabbet kuşu, keklik, sülün, bağırtlan kuşu, güvercin, bıldırcın, tarla kargası, tavus, kırlangıç, papağan, turna, saka kuşu, çalı kuşu, ispinoz, serçe ve sığırcık gibi kuşlar helaldir.

Kamran kiminle evlendi?

Feride'nin başka bir erkeği sevdiğini ve onu bütünüyle kaybettiğini anlayan Kâmran, Münevver'le evlenir.

Çalıkuşu Kamran kaç yaşında?

Kâmran (Burak Özçivit): 25 yaşında, tıbbiye mezunu, şair. Çapkın, zerafete düşkün, kibirli ve Feride gibi inatçı.

Munise hangi romanın kahramanı?

Feride, Kâmran'ın gönlünde açmış olduğu yarayla Anadolu'ya, öğretmen olarak gider. Anadolu'nun pek çok şehir ve köyünü dolaşır (Bursa,Zeyniler, Çanakkale, İzmir, Kuşadası). Zeyniler köyünde, annesi kötü yola düşmüş olan Munise adlı küçük bir kızı evlatlık alır.