Doçent yardımcısı ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Doçent yardımcısı ne iş yapar?
  2. En az kaç yaşında profesör olunur?
  3. Araştırma Görevlisi kaç yılda Yardımcı Doçent olur?
  4. Doçent olmak için kaç puan gerekir?
  5. Türkiye'nin en genç doçenti kimdir?

Doçent yardımcısı ne iş yapar?

Yardımcı doçent, üniversitelerde öğretim üyesi kadrosunda görev yapan akademisyenlere verilen bir unvandır. ... Unvan, en az doktora veya tıpta uzmanlık seviyesine sahip akademisyenlere üniversiteler tarafından verilir.

En az kaç yaşında profesör olunur?

Profesör olmak için belirli bir yaş aralığı yoktur. Örneğin 35 yaşın üstündekiler profesör olabilir gibi bir kural söz konusu değildir ancak profesör olabilmek için yapılması gerekenler alt alta sıralandığında liste oldukça kalabalık olacaktır; Profesör olabilmek için belirli bir yaş kriteri yoktur.

Araştırma Görevlisi kaç yılda Yardımcı Doçent olur?

Yardımcı doçentlik kadrosu daimi bir kadro değildir. Üniversiteden üniversiteye değişse de genellikle 3 yıl süre ile atamalar yapılır, bu üç yılın sonunda ilgili kişiden geçirdiği 3 yılda yaptıkları çalışmalara dair dosya hazırlaması istenir ve ataması bir dönem (3 yıl) daha yenilenebilir.

Doçent olmak için kaç puan gerekir?

Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

Türkiye'nin en genç doçenti kimdir?

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Matematik Bölümü Öğretim Üyesi 26 yaşındaki Doç. Dr. Serkan Eryılmaz, bir süre önce ''Türkiye'nin en genç doçenti'' unvanını elde ettiğini, bu başarıyı sabrına ve üretkenliğine bağladığını belirtti.