Adese Kelime anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Adese Kelime anlamı ne demek?
  2. Atıl olarak ne demek?
  3. Ceffelkalem ne demek?
  4. Adese ne iş yapar?
  5. Adese batıyor mu?
  6. Adese kaç şube var?

Adese Kelime anlamı ne demek?

(ﻋﺪﺳﻪ) i. (Ar. 'adese “mercimek tânesi”nden) Mercek [Dürbün, gözlük vb.nde kullanılan, ortası kalın, kenarları ince camlara, göz bebeğinde görmeyi sağlayan kısma, mercimek tânesine benzedikleri için adese adı verilmiştir]: Anlaşılan, kafamın objektifi o sâniyede berrak bir Zais adese ile işlemiş (Refik H.

Atıl olarak ne demek?

atıl için 4 adet anlam bulundu. Tembel. İşsiz, aylak. Etkisiz, işe yaramaz.

Ceffelkalem ne demek?

"alın yazısı değişmez" anlamındaki, birebir tercüme edildiğinde, "kaderin kalemi kurumuştur" anlamnı veren arapça "caffa l-kalam" ifadesinden gelmekedir. çalakalem, kalemin mürekkebi kurumadan yazma. türk dil kurumuna göre anlami: düsünüp tasinmadan, bir cirpida. kategorik olarak reddetmek anlamı da taşıyan deyimdir.

Adese ne iş yapar?

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, alışveriş hizmetleri veren Türkiye merkezli bir şirkettir. Şirket, indirimli fiyatlarla çeşitli mallar sunan bir perakendecidir.

Adese batıyor mu?

Konya merkezli İttifak Holding'in perakende markası Adese marketleri kapanıyor. Faaliyetlerine son verecek firmanın 60 mağazasında 842 kişi istihdam ediliyordu. 1991 yılında kurulan Adese marketleri kapanma kararı aldı.

Adese kaç şube var?

Ereğli'nin buluşma noktası konumuna gelen Parksite, 30.000 metrekare kapalı alanda, aralarında Adese'nin de bulunduğu 48 seçkin mağazası, 5 sinema salonu ve 400 kişilik yiyecek alanıyla hizmet vermektedir.