Mobil ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Mobil ne demek TDK?
  2. Mobil olma ne demek?
  3. Bene Mobile ne anlama gelir?
  4. Tıpta fikse nedir?
  5. Fikse etmek ne demek?
  6. Fiksasyon yapmak ne demek?

Mobil ne demek TDK?

sf. 1. Hareketli, taşınabilir. 2. a. Parçalar hâlinde yapılmış olup hava hareketleriyle kımıldayan heykel.

Mobil olma ne demek?

Mobilite kavramı kelime anlamıyla bir yerden başka bir yere olan hareketi ya da bir durumdan başka bir duruma geçişi ifade ediyor. Günümüzdeki pazar eğilimleri ve hızla değişen ekonomik faktörler, kullanıcıları ve işletmeleri her geçen gün daha hareketli çalışmaya yönlendiriyor.

Bene Mobile ne anlama gelir?

Tıbbi verinin, danışma veya uzaktan inceleme amacıyla, mobil bilişim ürünleri aracılığıyla internet veya diğer ağlar vasıtasıyla iletildiği klinik uygulamadır.

Tıpta fikse nedir?

Fiksasyon; tespit, sabitleme, ne olduğunu anlama gibi durumlarda yapılan bir yöntemdir. Bu yöntem ile hastalıklı dokunun incelemesi yapılır. Fiksasyon genel itibariyle bu manaya gelmektedir.

Fikse etmek ne demek?

Fikse ya da fiksaj; sentetik mamullere elyaf üretimi sırasında meydana gelen iç gerilimleri uzaklaştırmak, mamulü stabil hâle getirmek ve materyale dayanıklı düzgün bir şekil vermek için yapılan tekstil ön terbiye işlemidir.

Fiksasyon yapmak ne demek?

Kelime anlamı itibariyle doku tespiti anlamına gelen fiksasyon, patolojik incelemeler için dokudan örnek alınıp incelenmesi sürecidir. Doku örneğinin alınmasından incelenmesine kadar geçen süre içerisinde dokunun orijinaline en yakın şekilde korunarak muhafaza edilmesi sağlanmaktadır.