Saydamlık ne demek psikoloji?

İçindekiler:

  1. Saydamlık ne demek psikoloji?
  2. Saydamlık nedir hukuk?
  3. Saydam insan ne demek?
  4. Saydamlık şeffaflık nedir?
  5. Saydamlık tepkisi nedir?
  6. Psikologlar hediye kabul eder mı?
  7. Mali saydamlık ilkesinin gerçekleşmesi için yapılması gerekenler nelerdir?
  8. Mali saydamlık kim sorumludur?
  9. Şeffaflık ne demek TDK?
  10. Psikologlar kimlere terapi veremez?
  11. Psikologlar ses kaydı alabilir mi?
  12. Mali saydamlık kim sağlar?
  13. Mali alan nedir?

Saydamlık ne demek psikoloji?

Psikolojik danışmada Saydamlık temel ilkedir Danışanlarla ilgili konu ve sorunlar danışmanlar tarafından aldıkları profesyonel ve meslek ahlakı gereği içtenlikle ele alınır, ilgili konu üzerinde duygu ve düşüncelerin gerçekçi ve dürüst bir biçimde dile getirilmesine önem verilir.

Saydamlık nedir hukuk?

Saydamlık, devletin amaçlarını ve bu amaçları hayata geçirmek için uyguladığı politikaları ve bunların ortaya çıkardığı sonuçlara ilişkin bilgileri kamuoyuna her türlü iletişim araçlarıyla duyurmasıdır.

Saydam insan ne demek?

Saydam; İçinden ışığın geçmesine izin veren arkasındaki şeylerin görülmesine engel olmayan anlamına gelmektedir.

Saydamlık şeffaflık nedir?

Şeffaflık; kararların, kurallar ve düzenlemeler doğrultusunda alınması ve uygulanması, alınan kararlardan etkileneceklerin bilgiye erişiminin sağlanması ve bu bilginin de ulaşılabilir, anlaşılır ve somut olması prensibidir.

Saydamlık tepkisi nedir?

Saydamlık; dürüstlük, içtenlik, doğruluk gibi kavramları kapsar. Saydamlık da iki boyut içerir.Bunlardan birincisi kişinin yaşadığı duyguların farkında olması, ikincisi bu duyguları karşısındakine iletmesidir.

Psikologlar hediye kabul eder mı?

Danışanlardan hediye kabul etme konusu, psikolojik danışma ilişkisinde sınırlar konusunu ilgilendirmektedir. Günümüzde pek çok psikolojik danışman, danışanlardan gelen maddi değeri düşük, ufak hediyeleri kabul etmekte sakınca görmemektedirler.

Mali saydamlık ilkesinin gerçekleşmesi için yapılması gerekenler nelerdir?

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu mali yönetiminde mali saydamlığı sağlayacak düzenlemeler genel olarak; -Tüm gelir ve giderlerin bütçelerde yer alması, -Kanunda öngörülen bütçeler dışında bütçe yapılmaması, -Stratejik Planlar, bütçeler, kamu hesapları ve mali istatistiklerin kamuoyuna açık ...

Mali saydamlık kim sorumludur?

Mali saydamlığı sağlamanın bir gereği olarak 5018 sayılı Kanun; bakanların, idarelerinin amaçları, hedefleri, stratejileri, varlıkları, yükümlülükleri ve yıllık performans planları konusunda her mali yılın ilk ayı içinde kamuoyunu bilgilendirmelerini zorunlu tutmaktadır.

Şeffaflık ne demek TDK?

Şeffaflık; kararların, kurallar ve düzenlemeler doğrultusunda alınması ve uygulanması, alınan kararlardan etkileneceklerin bilgiye erişiminin sağlanması ve bu bilginin de ulaşılabilir, anlaşılır ve somut olması prensibidir.

Psikologlar kimlere terapi veremez?

Kimler terapi yapabilir, kimler yapamaz? ► Dört yıllık psikoloji bölümlerinin lisanslarından mezun olmak kimseye terapi yapma becerisi vermez. Lisans, yalnızca temel eğitim dönemidir. Lisansı psikoloji ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik olmayan kişiler ise terapi sürecine giremezler.

Psikologlar ses kaydı alabilir mi?

Danışanın izni olmadan psikiyatrik muayene ve psikoterapi sırasında asla kamera veya ses kaydı yapılmaz. Ancak danışanın kendi isteği söz konusu ise, terapide konuşulanları süreçte çalışmak ve gözden geçirmek üzere kendi kayda alabilir.

Mali saydamlık kim sağlar?

Saydam bir mali sistemin gereği olarak sayıştay, yürütme organlarının kamusal kaynakları nasıl ve hangi amaçlara yönelik olarak kullanıldığı ve bu kullanımın ne tür sonuçlar yarattığı konusunda gerekli bilgiyi vatandaşlara sunmak zorundadır.

Mali alan nedir?

Mali alan, ekonomik istikrarı bozmadan, büyümeyi sağlayabilmek üzere devlet bütçesinde herhangi bir amaç için ayrılmış kaynaklardan oluşturulmuş alandır. Mali alan oluşturulmasından beklenen amaç, sürdürülebilir ve dengeli bir büyüme ile beraber fiyat istikrarını sağlamaktır.